JUTRI
22°C
15°C
SRE.
23°C
14°C
Oceni objavo

Šola v naravi

Šola v naravi je integralni proces, ki poteka zunaj kraja bivanja. Prepletajo se vsebine športa, naravoslovja, družboslovja, glasbenega in likovnega izražanja.

Šola v naravi je integralni proces, ki poteka zunaj kraja bivanja. Prepletajo se vsebine  športa, naravoslovja, družboslovja, glasbenega in likovnega izražanja. Osnovni namen je spodbuditi kulturni odnos do narave ter spoštovanje naravne in kulturne dediščine. Šola v naravi je tudi izjemna priložnost za spodbujanje pozitivnih medsebojnih odnosov med učenci ter nudi možnost poglobljenega spoznavanja in drugačnega skupnega sodelovanja med učenci in učitelji.

 V četrtem razredu organiziramo letno šolo v naravi s poudarkom plavanja. Tudi letos smo za četrtošolce letno šolo v naravi že šesto leto organizirali v Strunjanu. Nastanjeni smo bili v apartmajih turističnega naselja Salinera. Čudovita mirna okolica, lepa narava, dobri pogoji bivanja, dobri pogoji za izvedbo plavalnih dejavnosti, soline, bližina Pirana in ostalih znamenitosti ter prijazno osebje so razlog, da se vračamo v Strunjan.

V večernem času smo organizirali športne in kulturne aktivnosti. Izvedli smo izlet z ladjico Subaquatic, od Portoroža do Pirana in nazaj ter si ogledali podmorski svet. Veliko smo vključili tudi pohodništvo. Sprehajali smo se ob obali do Pirana in po sprehajalni poti skozi tunel do Portoroža. Šolo v naravi smo zaključili z zabavnim večerom.


Izlet v sklopu šole v naravi

Oglejte si tudi