Cirkulane

DANES
18°C
11°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

V Cirkulanah se je streljalo

Že peto leto zapored, od ustanovitve občine Cirkulane, so v okviru občinskega praznika lovci LD Cirkulane pripravili zanimivo tekmovanje in druženje.

Tako se je ob devetih zjutraj v soboto  27.maja na strelišču lovskega doma Cirkulane zbralo 40 lovcev, ljubiteljev streljanja ter radovednežev, ki so se hoteli poskusiti v streljanju na glinaste golobe ter v streljenju z zračno puško. Starešina LD g. Franc Milošič nam je zaupal, da takšna tekmovanja pripravljajo zaradi druženja in predvsem zato, da bi ljudem približali svoje delo. 

Vsi občani so imeli možnost tekmovati za prvaka občine Cirkulane v streljanju z zračno puško, v streljanju na glinaste golobe pa so se pomirili člani LD Cirkulane.  Med obiskovalci smo opazili tudi župana Janeza Jurgeca, ki je se je izkazal kot odličen strelec in si z natančnostjo prislužil pokal za tretje mesto v streljanju z zračno puško.  Tekmovalo se je v 3. kategorijah: Streljanje na glinaste golobe, streljanje z zračno puško za moške in ločeno za ženske. Med strelci na glinaste golobe je s prvim mestom slavil Petrovič Bojan, nekoliko manj točen je bil Petrovič Milan na drugem mestu in Jerenec Ivan ml. s tretjim mestom. Med strelci z zračno puško je pokal za prvo mesto odnesel Anžel Boris, sledila sta mu Milošič Simon in župan Jurgec Janez. Tudi ženske so pokazale kako nevarne znajo biti in prijele za zračne puške, najbolj natančna je bila Ivančič Vera, sledili sta ji Jurgec Majda in Jurgec Darja.

1/3



Dogodki kot so ta doprinesejo k spoznavanju dela,nalog in funkcije lovske družine, predvsem pa predstavljajo prijetno druženje občanov.

Oglejte si tudi