Cirkulane

JUTRI
23°C
8°C
PON.
26°C
6°C
Oceni objavo

Obisk poslanske skupine SMC v Cirkulanah !

Poslanci SMC so v ponedeljek, 13. marca 2017 s pomočjo lokalnih predstavnikov SMC organizirali terensko sejo v Spodnjem Podravju in se v dialogu z lokalnimi predstavniki ter prebivalci seznanili z razvojnimi priložnostmi območja in prebivalcev Spodnjega Podravja. Kot je izpostavila vodja poslanske skupine SMC dr. Simona Kustec Lipicer, je bil »obisk poslancev SMC dragocena izkušnja seznaniti se z utripom življenja in izzivi ljudi iz Spodnjega Podravja-iz prve roke«.

Terenski obisk je zajemal štiri skupine in sicer:
Prva skupina je obiskala Občino Žetale in se sestala na tematiko Vzpostavitve širokopasovnega interneta v Halozah, kjer so sodelovale občine iz Haloz, vključene v projekt (Makole, Majšperk, Žetale, Videm, Podlehnik, Cirkulane, Zavrč). Obisk so nadaljevali na gradbišču izgradnje avtoceste Draženci-Gruškovje.

Druga skupina se je na Kmetijsko gozdarskem zavodu na Ptuju srečala z lokalnim delom Delovne skupine za razvoj Haloz, na katerem je tekel pogovor o izvajanju celostnih ukrepov za razvoj Haloz. Obiskali so tudi Vidovo klet na Vidmu pri Ptuju in se srečali s predstavniki Vinarske zadruge Haloze, ki je bila ustanovljena v letu 2016 in deluje kot socialno podjetje.

Tretja skupina je obiskala Ptujsko jezero in nadaljevala obisk na gradu Borl, kjer so bila predstavljena dosedanja vlaganja v grad Borl. S strani poslanca dr. Dragana Matića, predsednika odbora za kulturo v DZ, je bila predstavljena bolj vedra prihodnost za grad Borl. Poudaril je, da je vlada dr. Mira Cerarja v okviru medresorskega sodelovanja med Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za kulturo zagotovila 1,6 milijona evrov, ki jih bo v letih 2017 in 2018 vložila v grad Borl v okviru interpretacije Natura 2000. S tem bo del gradu Borl obnovljen in dostopen za javnost, ob enem pa bo dobil tudi pomembno funkcijo predstavitve dveh pomembnih vsebin: pomena biotske raznovrstnosti narave in kulturne dediščine. Saniran pa bo tudi skalni podor. To bo gotovo konkretna vzpodbuda za razvoj turizma v tem delu Slovenije. Hkrati je pohvalil dejavnosti Društva za oživitev gradu Borl, “ki si že vrsto let prizadeva s predlogi ter aktivnostmi ohraniti to pomembno kulturno dediščino Haloz in spodbuditi turistične potenciale gradu Borl”.
1/10












Četrta skupina je obiskala bolnišnco Ptuj ter društvo Sonček in Dom upokojencev.

Plenarni del terenske seje se je nadaljeval v Večnamenski dvorani v Cirkulanah, kjer so poslanci tudi zaključili terenski obisk Spodnjega Podravja. 

Celotno sporočilo za javnost in več informacij o terenski seji PS SMC v Spodnjem Podravju.

Celoten program obiska poslanske skupine Stranke modernega centra.

Izjava ob zaključku obiska vodje poslanske skupine dr. Simone Kustec Lipicer.


Oglejte si tudi