Cirkulane

DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje s predsednikom dr. Mirom Cerarjem na Ptuju

V ponedeljek, 29.9.2014 smo se člani ekipe SMC Cirkulane srečali na Ptuju s predsednikom SMC dr. Mirom Cerarjem. Naša kandidatka za županjo Vera Kolednik je zbrane nagovorila z naslednjim sporočilom:
Prihajam iz majhne Občine Cirkulane. Nahajamo se  v Halozah, mejimo na sosednjo Republiko Hrvaško, na severni strani pa nas omejujeta reki Drava in Dravinja.. V Občini Cirkulane živi 2.300 prebivalcev.  Imamo spomenik državnega pomena grad Borl. Haloze so znane po vinogradništvu, marljivih in dobrih ljudeh, v luči slovenske javnosti pa predvsem kot nerazviti in reven predel Slovenije.

Moja osebna želja in želja ekipe Stranke Mira Cerarja iz Cirkulan je, da bomo skladno z osnovnimi načeli stranke posvetili posebno skrb izboljšanju kakovosti življenja vseh prebivalcev v občini Cirkulane. Z novimi idejami ter preverjenimi spodbudami bomo vzpostavili dolgoročni partnerski odnos med prebivalci, podjetniki, kmetijami, društvi, vaškimi odbori, šolo, vrtcem, s sosednjimi občinami na območju Haloz ter širše v regiji Spodnje Podravje. 
Zavzemamo se za trajnostni razvoj, ki temelji na inovativnosti, poštenem delu ter spoštovanju do narave, kulture in tradicije. Ukrepe Vlade Republike Slovenije želimo aktivno uveljaviti na lokalnem nivoju in jih soustvarjati na osnovi potreb prebivalcev Občine Cirkulane.

Kot županja se bom zavzemala za to, da bo izvoljen občinski svet in župan služil  občanom in občankam pri uresničevanju naših skupnih ciljev. Moja županska funkcija ne bo cilj za dosego oblasti, ampak le sredstvo za pošteno, odgovorno in profesionalno opravljanje javnih storitev. Iz dosedanjih delovnih izkušenj vem, da zmorem in znam občino voditi tako, da bo viden še večji  napredek v razvoju na gospodarskem in družbenem področju; zelo velik pa v medsebojnih odnosih.  Prepričana sem namreč, da občina ni sama sebi namen, ampak smo občina predvsem in samo ljudje. To se je v preteklosti velikokrat žal pozabilo.
1/18




















Sprememba potrebuje podporo. Ponujamo vam spremembo, vendar potrebujemo vaše zaupanje, da bomo lahko skupaj uresničili vizijo uspešne in ljudem prijazne Občine Cirkulane.

Vera Kolednik, kandidatka za županjo Občine Cirkulane

 

Za utrinke s srečanja klikni tukaj.

Oglejte si tudi