DANES
21°C
13°C
JUTRI
19°C
13°C
Oceni objavo

Grad Strmol se pridružuje trajnostni zgodbi s prestižnim znakom Green Key

Z veseljem sporočamo, da je Grad Strmol uspešno pridobil mednarodno priznan trajnostni znak GREEN KEY ter se tako pridružil Zeleni shemi slovenskega turizma, okrašen s prestižnim znakom Slovenia Green Accomodation.

Ta izjemen dosežek potrjuje, da se je Grad Strmol zavezal k trajnostnemu poslovanju ter skrbi za okolje. S svojo predanostjo je dosegel visoke standarde trajnostnih kriterijev, ki jih določa ta program. Z znakom GREEN KEY je postal simbol trajnostnega razvoja ter odgovornega ravnanja.

Okoljski certifikat so poleg Gradu Strmol, prejeli še Elegans hotel Brdo, Kongresni center Brdo ter Vila Bled na Bledu, ki jih prav tako uporablja JGZ Brdo. Na vseh lokacijah sledijo evropskim in nacionalnim smernicam in ciljem trajnostnega razvoja. Skrbijo za smotrno ravnanje z viri in zmanjšanje vpliva poslovanja na okolje.
Usmerjeni so v trajnostni razvoj, saj verjamejo v sožitje človeka in narave. Ponosni so na njihovo neokrnjeno naravo in bogato kulturno dediščino, ki ju aktivno ohranjajo. Z odgovornim poslovanjem na številnih področjih sledijo smernicam trajnostnega razvoja – od mobilnosti do gastronomije.

Ponosno oznanjamo, da je Grad Strmol s svojim trajnostnim pristopom postal pomemben člen v zeleni zgodbi naše destinacije. Z njihovim zgledom bomo skupaj krojili bolj zeleno prihodnost turizma v destinaciji Cerklje na Gorenjskem. Njegova vloga kot člana Zelene sheme slovenskega turizma bo prispevala k širjenju zavedanja o pomenu trajnostnega turizma med obiskovalci.

Okoljski certifikat so poleg Gradu Strmol prejeli še Elegans hotel Brdo, Kongresni center Brdo ter Vila Bled na Bledu, ki jih prav tako upravlja Javno gospodarski zavod Protokolarne storitve Republike Slovenije (JGZ Brdo).


Iskrene čestitke!
✨


Oglejte si tudi