Celje

JUTRI
19°C
11°C
TOR.
20°C
12°C
Oceni objavo

Gradnja kolesarske povezave Celje – Štore – Šentjur vidno napreduje

V sklopu gradnje kolesarske povezave Celje – Štore – Šentjur, katere slavnostno odprtje je bilo sredi maja, so že izvedena številna dela v vseh treh občinah in na vseh odsekih povezave. Dela potekajo v skladu z načrti. 

V Mestni občini Celje je trenutno v izvedbi konstrukcija premostitvenega objekta (brvi) Hudinja 1, ki bo predvidoma končana v začetku decembra. V tem mesecu je načrtovano tudi asfaltiranje trase. 

Tudi v Občini Štore je na štirih odsekih že pripravljena večina trase za asfaltiranje, ki je predvideno v prihodnjem letu. Izvajalec ureja vse potrebno za gradnjo brvi  Voglajna 2 in Žikovski potok. 

Makadamski del trase do Vrbnega je pripravljen tudi že v Občini Šentjur, kjer je od januarja do marca prihodnjega leta načrtovana gradnja zadnjega, dvanajstega odseka kolesarske povezave. 

Kolesarska povezava Celje-Štore-Šentjur bo dolga 11,55 kilometra, od tega bo 8,59 kilometra novogradnje. 

Gradnja mostu čez Hudinjo (Foto: DRSI)

Investitor več kot 11 milijonov evrov vrednega projekta, ki je uvrščen v mehanizem Dogovor za razvoj regij (DRR3) je Direkcija Republike Slovenije za infrastrukturo (DRSI), ki prispeva tudi glavnino denarja za naložbo. Ta je sofinancirana z EU sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR). 

Gradnja nove kolesarske povezave bo predvidoma končana do konca prihodnjega leta. 

Oglejte si tudi