Celje

DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Mestna občina Celje v Evropskem tednu mobilnosti (ETM) 2022

Mestna občina Celje bo, kot v minulih dvajsetih letih, tudi letos sodelovala v Evropskem tednu mobilnosti (ETM), ki bo od 16. do 22. septembra 2022. V tem času bomo pripravili raznolik program dogodkov in aktivnosti, ki jih snujemo s številnimi partnerji pri tem projektu. Večina dogajanja bo tradicionalno v mestnem središču. 
Podrobnejši program dogodkov v času ETM bomo predvidoma objavili v zadnjih dneh avgusta, že zdaj pa lahko napovemo, da bo poudarek na vsebinah, kot so promocijska kampanja o javnem prevozu, spodbujanje trajnostne mobilnosti, aktivnosti za mladino itn. 
V sklopu ETM bomo javnosti predstavili zadnje dosežke naših aktivnosti, ki jih na Mestni občini Celje na področju trajnostne mobilnosti izvajamo vse leto (gradnja kolesarskih povezav v mestu in druge kolesarske infrastrukture, širitev sistema KolesCE, uveljavljanje mestnega avtobusnega prometa Celebusa, 

Predstavili bomo tudi promocijsko kampanjo Celje se pelje s kolesom (trajnostno) itn, ki jo v različnih inačicah tudi izvajamo bolj ali manj vse leto. nanjo opozarjamo tudi v teh poletnih mesecih z objavami na naši Facebook strani Celje – knežje mesto.  
Naj še spomnimo, da je Mestna občina Celje lani prejela priznanje za 20-letno sodelovanje v Evropskem tednu mobilnosti. Priznanje potrjuje naše dosedanje delo in nas zavezuje, da bomo tudi v prihodnje na različne načine spodbujali trajnostno mobilnost.  

Oglejte si tudi