JUTRI
22°C
15°C
SRE.
22°C
14°C
Oceni objavo

Fakulteta za logistiko je postala ekošola

Podžupan Uroš Lesjak - Gibanje Svoboda je 16. januarja z veseljem obiskal Fakulteto za logistiko Univerze v Mariboru, ki ima svoje prostore na Mariborski cesti v Celju in se lahko pohvali, da je postala ekošola. Fakulteta je namreč lani prejela Zeleno zastavo, danes pa je njena dekanica prof. dr. Maja Fošner s predstavniki mednarodnega programa Ekošola podpisala ekolistino.


Gre za pomemben dokument, saj temelji na vrednotah, ki so v današnjem času izjemno pomembne. V njem so namreč zajeti glavni cilji, ki si jih je fakulteta zastavila na področju trajnostnega in družbeno odgovornega ravnanja.
Kot je v svojem govoru poudaril podžupan, je potrebno takšne projekte podpirati, da živijo in se razvijajo.


Pomembno je, da miselnost o trajnostnem razvoju umestimo v vrtce, šole in fakultete, da otroci in mladi pridobivajo dragocena znanja, se seznanjajo s primeri dobrih praks in razvijajo odgovoren odnos do okolja ter družbe.


1/2


Mestna občina Celje se je usmerila v trajnosti razvoj, ker je to edina prava pot k skupnemu cilju – zagotoviti želi zdravo, čistejše in kakovostno življenjsko okolje za vse generacije.


(vir: Facebook; Celje - knežje mesto)

Oglejte si tudi