Brezovica

DANES
22°C
9°C
JUTRI
24°C
10°C

Zdenko Jamnik z medaljami iz svetovnega prvenstva gasilskega tekmovanja FCC v Združenih državah Amerike

Našo gasilsko enoto PGD Vnanje Gorice je na letošnjem svetovnem prvenstvu gasilskega tekmovanja Firefighter Combat Challenge 2022, ki je potakalo od 10. do 15. oktobra v Združenih državah Amerike, v zvezni državi Utah, mestu Salt Lake City, zastopal Zdenko Jamnik.

Bil je del 5 članske ekipe slovenskih gasilcev, ki se je udeležila letošnjega svetovnega prvenstva. Po treh dnevih nastopanja v kvalifikacijah sta sledila ob koncu tedna še dva nastopa v finalu in sicer prvi dan finala posamični nastop ter drugi dan finala nastop v dvojicah in ekipah. Zdenko je tekmoval letos na svojem prvem svetovnem prvenstvu in v svojo zbirko že dodal 3 medalje, ki pa so zaenkrat tudi njegovi največji dosežki do sedaj.

Medalje je dosegel v naslednjih kategorijah:

2. mesto ekipno nad 60 let

3. mesto dvojice nad 60 let

3. mesto Team Slovenia (kategorija v kateri se seštejejo 3 najboljši časi posamičnih nastopov članov ekipe)

Dosegel je tudi 5. mesto v posamičnem nastopu v svoji kategoriji nad 60 let ter z doseženim časom prišel v elitni klub najboljših Lions Den, kar pomeni, da se je s svojim časom spustil pod mejo, ki je določena za njegovo kategorijo.

1/11











Zdenko se ob teh vrhunskih dosežkih zahvaljuje sponzorjem Elektromonter, občina Brezovica, GZ Brezovica, PGD Vnanje Gorice in ostalim brez katerih udeležba in dosežki na tekmovanju nebi bili uresničeni.

Z gasilskim pozdravom »NA POMOČ«!


PGD Vnanje Gorice

Oglejte si tudi