Brezovica

DANES
21°C
15°C
JUTRI
22°C
14°C

PGD Vnanje Gorice na tekmovanjih Fire combat challenge v Avstriji in na svetovnem prvenstvu v Združenih državah Amerike

Konec meseca septembra se je v mestu Siegendorf v Avstriji odvijalo tekmovanje Fire combat challenge. Tokrat so se tekmovanja udeležili trije naši člani in sicer Zdenko Jamnik, David Prezelj ter David Pezdir. Zdenko Jamnik je nastopil v posamični kategoriji M60+ in osvojil 1. mesto. V tandemu v kategoriji M50 je s kolegom Kenom Helgersonom iz ZDA osvojil 4. mesto. Zdenko je nastopil tudi na ekipni tekmi s kolegi iz večih držav in so zasedli 8. mesto. David Prezelj je nastopil v posamični gategoriji M45 in zasedel 3. mesto, David Pezdir pa je tekmoval v kategoriji M30 in dosegel 38. mesto. 


Vrhunec tekmovalne sezone se je odvijal od 3.10. do 8.10.2023 v Združenih državah Amerike, natančneje na Floridi, kjer je potekalo svetovno prvenstvo Fire combat challenge, na katerem so tekmovali gasilci iz 18 držav. Zdenko je naprej nastopil v kvalifikacijah v kategoriji M60, kjer se je uvrstil v nadaljnje tekmovanje in dosegel končno 6. mesto posamično v svoji kategoriji. Naslednji dan je nastopil tudi v tandemu s kategoriji M60 s kolegom Denisom Leducom iz Kanade, kjer sta dosegla 5. mesto. Na koncu je tekmoval še ekipno z gasilskimi kolegi iz Kanade v kategoriji M60, kjer so dosegli odlično 3. mesto. 

1/7








Zdenku čestitamo za uspešen zaključek sezone in se zahvaljujemo donatorju podjetju Elekromonter d.o.o. ter Občini Brezovica, veteranom PGD Vnanje Gorice in ostalim, ki so pripomogli, da se je Zdenko lahko udeležil tekmovanj po Evropi in na svetovnem prvenstvu v ZDA. 


Oglejte si tudi