DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
16°C

PGD Vnanje Gorice - Austrian Firefighter Combat Challenge Wels 2016

V sosednji Avstriji, v mestu Wels, je med 30. septembrom in 1. oktobrom potekal Austrian Firefighter combat challenge. Tekmovanje je potekalo v sklopu sejma Zaščite in reševanja (Retter Messe Wels). Najtežjega gasilskega tekmovanja sta se udeležila 2 člana našega društva ter skupno 14 gasilcev iz Slovenije.

Tekmovanje so v petek otvorili posamični nastopi. Zdenko Jamnik je v kategoriji M50 dosegel 3. mesto, kar je zadostovalo za 65. mesto od skupno vseh 101 tekmovalcev. Blaž Židanek pa 6. mesto v kategoriji M30, ter skupno 38. mesto.

V soboto so bile nato najprej na sporedu kvalifikacijske ekipne tekme. Tekmovalo je 30 ekip. V kasnejše tekmovanje na izpadanje ekip se je uvrstilo 16 najboljših ekip, med njimi tudi vse 3 slovenske ekipe.

Sledilo je tekmovanje tandemov – dvojic. Tandem Vnanje Gorice z našima predstavnikoma društva je dosegel 19. mesto od skupno 38. uvrščenih moških tandemov.

Team Slovenia 3, z našim članom društva Zdenkom Jamnikom in preostalimi gasilci iz različnih slovenskih gasilskih društev, je dostojno nastopila v zaključnih bojih med moškimi ekipami, vendar se med najboljših 8. ekip žal ni uvrstila.

1/9









Ekipa Team Slovenia 2, prav tako s člani iz različnih gasilskih društev in našim članom društva Blažem Židanek, pa je v tekmi za polfinale, izpadla z nemško ekipo, ki je na koncu zasedla 2. mesto, obstala med 8. najboljših ekip tekmovanja. Zmagala je naša slovenska ekipa JOB-DOX FCC Team Slovenia.

(foto: Blaž Židanek, Conny Pa)

Blaž Židanek, PGD Vnanje Gorice

Oglejte si tudi