Brezovica

JUTRI
21°C
10°C
ČET.
20°C
13°C

PGD Podpeč izvedlo prvega izmed gasilskih občnih zborov

Na drugo soboto v januarju, smo v PGD Podpeč izvedli letni občni zbor in tako ponovno otvorili »sezono« gasilskih občnih zborov. Predsednik društva Dušan Kavčnik je občni zbor otvoril in kasneje v svojem poročilu izrazil zadovoljstvo z opravljenimi nalogami v preteklem letu. V letu 2019 je naše društvo prevzelo zadolžitev Gasilske zveze Brezovica, da na vseh slovesnostih nosi njen prapor. Na gasilski dom smo namestili avtomatski eksterni defibrilator in organizirali tečaj uporabe za občane Podpeči. Udeležili smo se čistilne akcije in sodelovali v Mercatorjevi akciji Radi delamo dobro. Organizirali smo kresovanje na sv. Ani, se udeležili blagoslova vozil na Brezju in Florjanove maše v Kamniku, gostili velikonočni blagoslov jedi. Jeseni smo se v Metliki udeležili slovesnosti ob 150-letnici gasilstva na Slovenskem, sodelovali na tekmovanju v gasilsko športnih disciplinah ter starejše gasilce in gasilke odpeljali na izlet na Kras. Iz poročila poveljnika Tomaža Juvančiča smo izvedeli, da smo v preteklem letu posredovali na 10 intervencijah (4 prometne nesreče, 3 oživljanja, 1 neurje, 1 požar na zapuščenem stanovanjskem objektu in 1 reševanje živali iz Ljubljanice). Udeležili smo se brezoviškega gasilskega rally-ja in gostili zaključek tekmovanja. Opravili smo tudi nekaj varovanj športnih prireditev in ob tem izrazili nezadovoljstvo, saj so organizatorji mnenja, da tudi te naloge opravljamo prostovoljno. Za v prihodnje velja razmislek o tem, ali bomo k izvedbi takšnih nalog še pristopili. Nekaj članov se je udeležilo tudi taktičnih iger in rally-ja v Bizoviku, nekaj pa se jih je pomerilo v teku na Kristalno palačo v ljubljanskem BTC-ju. Kljub temu, da leto 2019 za naše društvo ni bilo leto organizacijskih ali drugih presežkov, je bilo ves čas aktivno.

1/7







Za leto 2020 si večjih investicij nismo zastavili. Dopolnili bomo opremo in usposobili ekipe za prevoz pitne vode, nabavili nekaj zaščite opreme, prebarvali strešni opaž na gasilskem domu, organizirali kresovanje, se udeležili pohoda na Krim, itd. V planu imamo seveda tudi  vaje, od elementarnih, društvenih do meddruštvenih. Vaje so pomembne, da ohranjamo znanja in pridobivamo nove spretnosti in veščine.

Na občnem zboru smo članom podelili društvena priznanja in napredovanja v čine. Ob koncu so občni zbor pozdravili in nagovorili: podžupan Občine Brezovica, g. Marko Čuden, poveljnik Gasilske zveze Brezovica, tov. Boštjan Marinko ter predstavniki vabljenih gasilskih društev iz naše in nekaterih sosednjih gasilskih zvez. 

 

Oglejte si tudi