DANES
25°C
11°C
JUTRI
25°C
13°C
Oceni objavo

Prevare v Notranjih Goricah

Po več deset odigranih predstavah na deskah kulturnega hrama v Notranjih Goricah naši zvesti gledalci sploh ne sprašujejo več, ali nova predstava bo, vprašajo le, kdaj bo. In tudi na letošnjo ni bilo treba dolgo čakati. Praznični vrvež se je komaj malo polegel, ko so na oder v pisanih oblačilih in navihanih obrazov stopili z vsemi žavbami namazani prevaranti. Stari, obubožani vdovec Trapattoni, se na vse kriplje trudi oddati roko svoje hčere Monice Bellucci. Pohotni starec Ancelotti bi njeno roko z veseljem sprejel, a kaj, ko je ona vrgla oko na mladega, postavnega sanjača Tottija, katerega srce bije le za dišečo Gianno Naninni, ki misli le še na Pierluigia, ki pa je v resnici v moškega preoblečena ženska… Med predstavo izveste tudi vse o vodnjaku iz 12. stoletja.

Sobotna premiera polne dvorane gledalcev ni pustila ravnodušnih. Igralci so se morali po predstavi kar nekajkrat vrniti na oder in se prikloniti zadovoljni publiki. Dokaz, da so bili zmede na naših deskah veseli, saj za razliko od vsakodnevne, ki povzroča stres, naša sprosti in nasmeji.

Tokratna predstava »Prevare« avtorice Jere Ivanc je oživela pod režisersko taktirko izkušenega kulturnega ustvarjalca Gorazda Žilavca. Igralci: Lucija Alič, Janez Remškar, Anka Eržen, Jure Rajšp, Mojca Novak, Matic Rogelj, Klavdija Japelj, Urša Bačar in Anže Rus, pa so spretno krmarili med kar 15 različnimi vlogami.

Po predstavi je sledila podelitev Linhartovih priznanj nekaterim članom Teatra Janez Jalen, ki nas že vrsto let razveseljujejo z odrskih desk ali pa predstavljajo zakulisni mehanizem, brez katerega teater ne bi vsakič znova zaživel.

… In kot je dejal Gašper Tič:

»V teatru se prevara, ko ugasnejo luči, konča, življenju vašem kaj lepega prida, vas zabava, nasmeji, da v resničnem svetu manj boli.«

Lepo vabljeni v našo družbo še obe januarski soboti in petek, 19. 1., ob 19.30 (več o predstavi na: http://www.kud-janezjalen.si/).

Teater JJ

Oglejte si tudi