Brezovica

DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

21. Ex Tempore Breza

Ob občinskem prazniku je tudi letos potekal slikarski simpozij Ex Tempore Breza 2016, ki ga prireja občina Brezovica skupaj z Društvom likovnikov Ljubljana. Sklepna prireditev z razstavo del in podelitvijo priznanj ter nagrad je potekala v prostorih gasilskega doma na Brezovici, v petek, 21. oktobra. Letos se je za sodelovanje odločilo kar 29 udeležencev, ki so se potegovali za prve tri nagrade. Člani strokovne komisije pri ocenjevanju niso imeli lahke naloge.
Rdeča nit letošnjega slikarskega simpozija Ex Tempore Breza je bila »Vnanje Gorice z okolico«. Izmed 29 del je morala strokovna komisija izbrati tri najboljša dela, katerih avtorji so prejeli tudi denarno nagrado, ter dobitnike priznanj. Predsednik komisije Janez Kovačič pravi: »V vseh enaindvajsetih letih je udeležba naraščala in padala, vendar je kvaliteta čedalje boljša.« Slikarji so letos ustvarjali v različnih slikarskih tehnikah od prevladujočega olja na platnu in akrila vse do akvarela.

»Tisti slikarji, ki imamo včasih krizo, moramo pogledati rešitve, ki jih nakažejo otroci. Otrok odpre dušo in izlije vsa čustva na papir.« Tako je Kovačič pokomentiral razstavo slik otrok iz Brezovškega vrtca, ki so ustvarjali v svojem »EX Temporu.« Komisija si je ogledala tudi njihove slike in bila zelo navdušena, zato jim je izrazila posebno zahvalo.

Kovačič je poudaril tudi to, da se je tričlanska komisija enotno odločila za prve tri nagrade. Slika z naslovom »Meglice na Barju« je prepričala komisijo, da je avtorica Branka Hauptman prejela prvo nagrado. Drugo mesto je zasedla slika »Klepet v marketu,« ki jo je naslikal Vinko Bogataj. Tretjo nagrado za sliko z naslovom »Jesen v Vnanjih Goricah« je prejela Marija Strnad. Sodelujočim je čestital in se zahvalil tudi župan Metod Ropret, ki spodbuja umetnike in si želi, da bi se še naprej udeleževali slikarskega simpozija Ex Tempore Breza, kjer na platnih prikažejo utrinke naše občine.

1/39







































Pri organizaciji dogodka in povezovanju prireditve je pomagal Mešani pevski zbor kulturnega društva Rakitna. Po uradnem programu in podelitvi še sedmih priznanj, poleg prvih treh nagrad, je sledilo prijetno druženje ob ogledu celotne razstave slik.

Eva Povirk

Oglejte si tudi