Braslovče

DANES
19°C
12°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

15. Bučijada

Društvo podeželskih žena Braslovče je letos praznovalo 20. obletnico delovanja, 24. septembra pa je v Domu kulture Braslovče pripravilo 15. Bučijado – razstavo užitnih in okrasnih buč.
Ker je bil letošnji pridelek buč slabši smo si morale nekaj buč izposoditi. Tudi buč velikank letos ni bilo na razstavi, ker so bile vse razstavljene v Mozirskem gaju.

Za degustacijo je bilo na voljo veliko dobrot iz buč. Tudi letos je bila obiskovalcem najboljša bučna torta in seveda bučin kruh z raznimi namazi. Zelo so pohvalili tudi bučni zavitek in bučne palčke. Otroci pa so najraje posegli po drobnem pecivu iz bučnic.
Je pa bila letošnja Bučijada obogatena z nekaterimi novostmi. Prva je bila risanje na okrasne buče. Otroci so risali smeške in se ob tem zelo zabavali. Druga novost pa je bila razstava slik Likovnega društva Polzela na kateri je bilo na ogled postavljenih 25 slik.

1/3



Dogodek sta popestrili še aktualna miss Slovenije, ki je skuhala bučno juho in umetnica Slavica Biderman, ki nam je zaigrala na citre.

Kljub slabemu vremenu je bil obisk naše bučijade dober, česar smo bile zelo vesele, saj smo v razstavo vložile resnično veliko truda.

LIDIJA VIDONJA, DPŽ BRASLOVČE

Oglejte si tudi