Občine: Brežice, Kostanjevica na Krki, Krško, Radeče, Sevnica Občine: Benedikt, Cerkvenjak, Cirkulane, Destrnik, Dornava, Duplek, Gorišnica, Hajdina, Hoče-Slivnica, Juršinci, Kidričevo, Kungota, Lenart, Lovrenc na Pohorju, Majšperk, Makole, Maribor, Markovci, Miklavž na Dravskem polju, Oplotnica, Ormož, Pesnica, Podlehnik, Poljčane, Ptuj, Rače-Fram, Ruše, Selnica ob Dravi, Slovenska Bistrica, Središče ob Dravi, Starše, Sveta Ana, Sveta Trojica v Slovenskih goricah, Sveti Andraž v Slovenskih goricah, Sveti Jurij v Slovenskih goricah, Sveti Tomaž, Šentilj, Trnovska vas, Videm, Zavrč, Žetale Občine: Borovnica, Brezovica, Dobrepolje, Dobrova-Polhov Gradec, Dol pri Ljubljani, Domžale, Grosuplje, Horjul, Ig, Ivančna Gorica, Kamnik, Komenda, Litija, Ljubljana, Log - Dragomer, Logatec, Lukovica, Medvode, Mengeš, Moravče, Škofljica, Šmartno pri Litiji, Trzin, Velike Lašče, Vodice, Vrhnika Občine: Bloke, Cerknica, Ilirska Bistrica, Loška dolina, Pivka, Postojna Občine: Ajdovščina, Bovec, Brda, Cerkno, Idrija, Kanal ob Soči, Kobarid, Miren-Kostanjevica, Nova Gorica, Renče-Vogrsko, Šempeter-Vrtojba, Tolmin, Vipava Občine: Apače, Beltinci, Cankova, Črenšovci, Dobrovnik, Gornja Radgona, Gornji Petrovci, Grad, Hodoš, Kobilje, Križevci, Kuzma, Lendava, Ljutomer, Moravske Toplice, Murska Sobota, Odranci, Puconci, Radenci, Razkrižje, Rogašovci, Sveti Jurij ob Ščavnici, Šalovci, Tišina, Turnišče, Velika Polana, Veržej Občine: Črnomelj, Dolenjske Toplice, Kočevje, Kostel, Loški Potok, Metlika, Mirna, Mirna Peč, Mokronog-Trebelno, Novo mesto, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Škocjan, Šmarješke Toplice, Trebnje, Žužemberk Občine: Ankaran, Divača, Hrpelje-Kozina, Izola, Komen, Koper, Piran, Sežana Občine: Hrastnik, Trbovlje, Zagorje ob Savi Občine: Bistrica ob Sotli, Braslovče, Celje, Dobje, Dobrna, Gornji Grad, Kozje, Laško, Ljubno, Luče, Mozirje, Nazarje, Podčetrtek, Polzela, Prebold, Rečica ob Savinji, Rogaška Slatina, Rogatec, Slovenske Konjice, Solčava, Šentjur, Šmarje pri Jelšah, Šmartno ob Paki, Šoštanj, Štore, Tabor, Velenje, Vitanje, Vojnik, Vransko, Zreče, Žalec Občine: Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Slovenj Gradec, Vuzenica Občine: Bled, Bohinj, Cerklje na Gorenjskem, Gorenja vas-Poljane, Gorje, Jesenice, Jezersko, Kranj, Kranjska Gora, Naklo, Preddvor, Radovljica, Šenčur, Škofja Loka, Tržič, Železniki, Žiri, Žirovnica Bovec
JUTRI
26°C
10°C
PON.
23°C
12°C
Oceni objavo

ODPRTJE ŠPORTNE DVORANE MISLINJA

Slovesnega odprtja športne dvorane oziroma Centra za zdravje in šport v Mislinji so se udeležili tudi predstavniki Občine Bovec. Gre namreč za projekt, ki bi lahko bil primeren tudi za Bovec, zato je bil ogled prvega tovrstnega, energijsko varčnega objekta v Sloveniji zelo koristen.

Delegacije Občine Bovec, ki so jo sestavljali župan Občine Bovec Valter Mlekuž, podžupan Vasja Vitez, direktorica uprave mag. Katarine Barbare Ostan, zadolžena za družbene dejavnosti Jožica Kavs in zadolžen za odnose z javnostmi Milan Štulc, se je župan Občine Mislinja Bojan Borovnik nadvse razveselil. Po vljudnem sprejemu se je v novi dvorani odvila otvoritvena slovesnost, prvi pa je zbrane nagovoril župan Občine Mislinja Bojan Borovnik, ki je zadovoljen ugotavljal, da je investicija, ki znaša skoraj 3 milijone evrov, ena največjih v Občini Mislinja:

»Ponosni smo, da nam je uspelo polovico tega denarja pridobiti v obliki nepovratnih sredstev, zato se zahvaljujem Eko skladu, Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport RS Fundaciji za šport RS ter gospodu Ivanu Škodniku, ki je pri pridobivanju teh sredstev odigral pomembno vlogo,« je med drugim povedal Borovnik.

Poudaril je tudi, da številni sicer niso verjeli v projekt, sploh pa, da bo izveden v tako kratkem času. Gradnja se je namreč začela 10. maja lani, odprli pa so ga v manj kot letu dni. Velikost vadbenega prostora omogoča regularna tekmovanja tako na državni kot tudi mednarodni ravni, spremni prostori pa veliko udobja. Dovolj velike garderobe s sanitarijami, osrednje sanitarije za obiskovalce, prostor za sodnika in shrambe za športne rekvizite v pritličju, loža za sodnike, v etaži pa dovolj velike tribune za gledalce, ki jim bodo v prihodnje dodali še izvlečne tribune ob igrišču, sejna soba, komentatorski prostor ter prostor za fitnes in klubski prostori bodo omogočali dovolj udobja za vse aktivnosti, ki jih načrtujejo v Mislinji. Športno dvorano lahko s prečnimi zavesami razdelijo na tri igrišča za košarko in druge namene.

Zbrane je pozdravila tudi ravnateljica OŠ Mislinja Natalija Aber Jordan, slavnostna beseda pa je pripadla državnemu sekretarju na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in športdr. Jerneju Štromajerju.

»Ta novi objekt predstavlja razvojno priložnost za celoten kraj. Zagotavlja tudi močno prispevanje k razvoju in promociji športa in rekreacije v Občini Mislinja. Kot prireditveni prostor bo center predstavljal osnovo za razvoj dejavnosti na področju kulture in turizma ter zasnoval različne druge namene, kot so izvajanje strateške usmeritve države na področju športno rekreacijske infrastrukture ter doseganju ciljev nacionalnega programa športa glede športnih površin,« se je med drugim pridušal Štromajer in dodal, da v tem smislu država posveča posebno skrb z izgradnjo in vzdrževanjem večnamenskih športnih objektov in spremljajoče infrastrukture. »Tudi s sofinanciranjem takih objektov, kot je ta v Mislinji, bomo pripomogli k spodbujanju zdravega življenjskega sloga pri celotni populaciji, začenši z mladimi,«je zaključil državni sekretar Jernej Štromajer.

Sledilo je slovesno odprtje s prerezom traku in blagoslovom nove pridobitve, za kulturni program pa so s plesi iz različnih držav sveta poskrbeli učenci OŠ Mislinja in njihovi mentorji pod vodstvom izvrstne fit animatorke. Zapela je ambasadorka fit aktivnosti v Sloveniji Nuša Derenda, po uradnem delu pa si je bovška delegacija pod vodstvom predstavnikov projektantov in izvajalcev ogledala vse prostore. Seveda je bila to priložnost tudi za konkretne pogovore z odgovornimi na Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport in drugimi vpletenimi v projekt gradnje večnamenske športne dvorne v Mislinji.

1/42










































Župan Občine Bovec je s sodelavci ob tem ugotavljal, da bi lahko bil podoben objekt primeren tudi za Bovec, seveda s prilagoditvijo prostorov za potrebe Bovškega:

»Občina Mislinja jima 4800 prebivalcev, kar je res 1500 več kot Občina Bovec, višinaproračuna je pri obeh Občinah podobna. Vendar moramo pri nas razmišljati tudi s širšo ponudbo. Ob osnovnem namenu, ki je zagotavljanje športnih površin za osnovnošolske dejavnosti in seveda za številne klube in društva v naši občini, moramo pri nas seveda razmišljati tudi o tem, da prostore za namene rekreacije in izvajanje športnih aktivnosti ponudimo tudi turistom. Ne nazadnje bo tudi pri nas, tako kot v Mislinji, to tudi prostor, ki lahko sprejme več kot 1000 obiskovalcev za velike kulturne prireditve. Tako kot na državni ravni je tudi pri nas strateški cilj doseganje povečanja števila športno dejavnih občanov na posameznih področjih. To mora biti tudi naša skupna zaveza za prihodnost. Skupaj moramo doseči, da bomo čim več ljudi prepričali, da se začnejo ukvarjati s športnimi dejavnostmi in s tem skrbeti tudi za bolj zdravo življenje. Hkrati pa bo moral biti naš objekt stična točka rekreacijsko športnega in kulturno družbenega življenja v občini Bovec, namenjen tako domačinom kot tudi turistom. To mora biti skupni izziv države in naše občine.«

Župan Občine Bovec Valter Mlakuž se svojemu kolegu Bojanu Borovniku javno zahvaljuje za povabilo in prisrčen sprejem. Ob tem dogodku ter izmenjavi koristnih informacij, mnenj in izkušenj pa so se stkala tudi nova osebna prijateljstva.

Zapisal in foto: MILAN ŠTULC

 

Oglejte si tudi