Bovec

DANES
26°C
10°C
JUTRI
21°C
13°C
Oceni objavo

Zbor krajanov v Trenti

V torek, 28. 11. 2023, je v Hiši trentarskih vodnikov v Trenti potekal Zbor krajanov, ki so se ga ob krajankah in krajanih KS Soča - Trenta udeležili tudi župan Občine Bovec Valter Mlekuž s strokovnimi sodelavci, svetnica in svetnik OS Občine Bovec Bojana Zorč Kravanja in dr. Jurij Žurej, predstavniki TNP ter drugi.

Zbor krajanov sta vodila predsednik in tajnik KS Soča - Trenta Aljoša Hosner in Marko Pretner, v uvodu pa je vse zbrane najprej nagovoril župan Občine Bovec Valter Mlekuž. V nadaljevanju je bila na dnevnem redu predstavitev delovanja Sveta KS Soča-Trenta v novem mandatu, kratko poročilo o izvajanju aktivnosti, predvidenih v letu 2023 in še posebej izvajanje Akcijskega načrta izdelanega na osnovi Uredbe o merilih in kriterijih za spodbujanje in sofinanciranje projektov, investicij ter izvajanje dejavnosti v Triglavskem narodnem parku za leto 2023, največ časa pa so se zadržali ob predstavitvi in razpravi o predlogu projektov in aktivnosti predlaganih Občini Bovec za uvrstitev v Proračun za leto 2024. Za zaključek so krajanke in krajani podali še posamezne pobude in predloge.

Obrazložitve, pojasnila in odgovore na posamezna vprašanja so s strani Občine Bovec podajali župan Valter Mlekuž ter strokovni sodelavki in sodelavec iz službe za gospodarstvo Občine Bovec Marjeta Kavčič, Cecilija Avsenik in Andrej Fon.

1/10










KS Soča – Trenta je bila s strani Občine Bovec pozvana, da sestavi predlog projektov in aktivnosti, ki jih bo Občina Bovec umestila v Proračun za leto 2024. Svet KS je k pripravi predloga povabil več deležnikov, ki delujejo v dolini. Tako je bil predlagan SEZNAM PROJEKTOV IN AKTIVNOSTI, ki ga najdete v spodnji prilogi.

V nadaljnjih postopkih bo potrebno vse predlagane pobude ovrednotiti in jih v sodelovanju KS Soča – Trenta in Občine Bovec razvrstiti glede na prioritete.

Oglejte si tudi