DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

OrkesterkamP XIII. je s koncertom Symphonic Gala zaključil 13. edicijo

Poletna orkestrska šola OrkesterkamP ter festival OK EXPO so se v nedeljo, 8. julija, v Kulturnem domu Bovec zaključili s finalnim koncertom orkestrov programa Intermediate OrkesterkamP Week, pod vodstvom španskega dirigenta Francisca Javierja Gutiérreza Juana. V skupnem, 90-članskemu simfoničnemu orkestru so sodelovali glasbeniki iz Slovenije in tujine v starosti od trinajst let naprej.

 

OrkesterkamP XIII. v številkah

8 orkestrov (razdeljenih po zvrsti, zahtevnostni stopnji in starosti udeležencev)

6 do 9 dni trajanja programov

15 dni trajanja projekta OrkesterkamP XIII.

17 festivalnih koncertov (solistični, komorni in orkestrski koncerti udeležencev, komorni koncerti udeležencev, gostujoče redno delujoče glasbene skupine, kitarski recital, glasbene tržnice)

17 dirigentov, profesorjev in asistentov (iz Slovenije in Španije)

180 udeležencev orkestrske šole  

1600 nočitev za potrebe Orkesterkampa v Bovcu in okolici

1400 obiskovalcev festivala

 

Festival OK EXPO

Festival OK EXPO je poleg Bovca obiskal tudi nekaj drugih posoških krajev: Trento, Čezsočo in Tolmin. V Trenti je nastopila gostujoči pihalni orkester Arcobaleno iz Trsta, Tolmin so popestrili orkestri mlajših udeležencev, v Čezsoči pa so za prijeten večer poskrbele znane melodije big banda in jazz bandov. V Bovcu so na različnih lokacijah – Trgu golobarskih žrtev, cerkvi Device Marije v polju, cerkvi sv. Urha, baru Črna ovca, GOUF baru, okrepčevalnici Kaninske legende, Kulturnem domu – nastopali udeleženci s solistično, komorno in orkestralno glasbo, prisluhnili pa smo tudi recitalu kitarista Sebastjana Grega ob izidu nove zgoščenke Landscapes in gostili trio Sozvočja Slovenije – Sounds of Slovenia v soorganizaciji KUD Morgan z glasbenim ciklom ObGlasBo.

 

OrkesterkamP Bovec - več kot samo glasba


Orkesterkamp je popolna glasbena izkušnja, saj udeležencem ponuja obilo športno-adrenalinskih doživetij. Tudi v tem letu so intenzivni urnik vaj popestrili z adrenalinskimi aktivnostmi kot so raftanje in obisk  pustolovskega parka Srnica, se sprehodili do slapu Virje in reke Soče in dneve zaključili z odbojko na mivki.

 

Partnerji Orkesterkampa: Občina Bovec in Zavod za turizem Dolina Soče

 

Podporniki festivala: Kulturni dom Bovec, Župnija Bovec, Turistično društvo Bovec, Informacijsko središče TNP Dom Trenta, Osnovna šola Bovec, Zavod Sončni Kanin, gostilna in pizzerija Letni vrt, Bar Črna ovca, GOUF bar, Kavarna 1920, restavracija Pod lipco, Prijon Šport Center Čezsoča, Glasbena šola Tolmin, Hotel Alp, Elektro Primorska, Bovec Rafting Team, Pustolovski park Srnica, Outdoor Galaxy, NOMAGO, Radio Koper.

 

OK uradna vozila: FORD, Prima I.E.

Oglejte si tudi