Borovnica

JUTRI
24°C
10°C
NED.
26°C
11°C
Oceni objavo

Prireditev OPB se predstavi

V četrtek, 25. aprila, so učenci oddelkov podaljšanega bivanja pripravili lepo, zabavno in poučno prireditev, ki je postala že tradicionalna. Letos so nam "OPB-jevčki" predstavili sosednje države Slovenije.

V prvem razredu so spoznavali Hrvaško, o kateri so povedali in gledalce naučili ogromno zanimivega (od njenih geografskih do jezikovnih značilnosti, na primer, od kod izvira izraz kravata), zaplesali so hrvaško kolo in zapeli uspavanko Zeko i potočić.

Drugi razred nam je natančneje predstavil Madžarsko – naučili so nas šteti v madžarščini, nam zapeli pesmico ter se od gledalcev poslovili z madžarsko koračnico. V tretjem razredu so za občinstvo pripravili čisto pravo televizijsko oddajo. "Gospa Helga" se je močno trudila govoriti slovensko, a se ji avstrijskemu naglasu le ni uspelo izogniti. Z drugega zornega kota so nam predstavili najpogostejše predsodke o Avstrijcih; dekleta so zajodlala, predstavil pa se nam je tudi zelo lično oblečen turški priseljenec.

Naši najstarejši "OPB-jevci" so se podali v Italijo. Obiskovalcem so zakrulili želodčki ob italijanski hrani, po odru so se sprehodile prelepe milanske manekenke in tudi ferrarijev ni manjkalo.

1/8








Odlično sta se odrezala tudi voditelja, ki sta samozavestno povezovala celoten program. Za številno občinstvo so učenci in učiteljice podaljšanega bivanja izdelali manjša darilca – pikapolonice, polžke, metuljčke in mavrice, ozaljšane z lepimi mislimi o otrocih. 

Oglejte si tudi