Borovnica

DANES
18°C
13°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Novoletni turnir v floorballu

Letos sta jo organizatorjem nekoliko zagodla čas in polno zasedeni urnik igralcev v PFL in EFL in bali so se že, da tradicionalnega novoletnega turnirja v floorballu ne bodo mogli izpeljati. Pa vendar ... Namesto Dedka Mraza je pač letos poveljeval Miklavž.

Organizacijo je tokrat v svoje roke prevzela ekipa "Old-stars" s podporo mlajših kolegov. Letošnji, Miklavžev turnir, je bil nekaj posebnega že od vsega začetka, saj je bil nekako maratonski. Potekal je namreč od sobote, 6.12.2014, od 20.ure, pa vse do nedelje, 7.12.2014, do 19.ure. Na turnir se je prijavilo maksimalno število ekip, to je 16; iz Borovnice, Škofje Loke, Poljan, Vrhnike, Ljubljane in Kamnika. Skupaj je igralo skoraj 130 igralcev vseh starosti.

Organizatorji so se res potrudili: vsaka ekipa je ob prijavi dobila Miklavževo vrečo, polno dobrot, ravno tako je vsak sodnik prejel vrečko zahvale z uporabnimi stvarmi ter brezplačen obrok v gostišču Godec. Igralci in njihovi spremljevalci so dobili tudi kupončke za cenejšo hrano (4 različni meniji + pijača) ter tople napitke (čaj ali kuhano vino) v gostišču Godec.

Prijetno presenečenje sta bili tudi vedno polni stojnici na hodniku telovadnice: ena se je šibila pod težo dobrot, pripravljenih iz strani kmečkih žena društva Ajda, druga pa pod floorball opremo Floorballshop.si trgovine, ki je ponujala tudi poseben miklavžev popust. Igralci in obiskovalci so si lahko tako v soboto kot nedeljo postregli z brezplačnim pecivom, domačim kruhom, različnimi namazi, klobasami in siri ter sadjem. Kot zanimivost - pojedlo se je kar 40 kg mandarin, ki so jih dobrodušno podarili v trgovini Tuš - Jurček.

Pa da ne bo kdo mislil, da se je na turnitju samo jedlo in pilo... o ne, igralo se je na polno. Ekipe so bile razdeljene v 4 kar enakovredne skupine, kar se je v rednem delu tekmovanja kazalo tudi v izredno izenačenih rezultatih. V četrtfinale sta napredovali po 2 ekipi iz vsake skupine, kateri dve pa se ni vedelo do samega konca rednega dela tekmovanja. Četrtfinalni boji so bili že izločilni, v polfinale pa so se uvrstile dve borovniški ekipi (Temni kozli in Švedi), mešana ekipa iz Poljan in Ljubljane (Ekipa, da te skipa) ter ekipa iz Škofje Loke (Hlodki). V tekmi za 3. mesto med Temnimi kozli in Hlodki so zmagovalca določili prosti streli - 3. mesto je po dramatičnih strelih zasedla ekipa Hlodki. Finalna tekma je sprva potekala še dokaj izenačeno, saj so po začetnem vodstvu 2:0 domačinov, gostje hitro izenačili, od druge tretjine pa so bili Švedi močnejši. Zadali so še 5 zadetkov, Ekipa, da te skipa se jim je cicer približala, vendar so Švedi na koncu slavili s 7:4.

Zmagovalne ekipe so prejele pokale ter denarne nagrade, organizatorji pa niso pozabili niti na "naj" igralce. Naj igralka po izboru moškega dela tekmovalcev je postala Leja Peklaj iz ekipe Mi, barabe; naj igralec po izboru tekmovalk je postal Jan Remec, ravno tako iz ekipe Mi, barabe; podelili so tudi nagrade za Parkeljna turnirja (največ izključitev) - Pavle Peklaj (ekipa Hlodki) in Angela turnirja (največ podaj) - Jan Stražišar (ekipa Švedi), najbolj "prešvicanega" igralca - Andraž Bizjak (ekipa Temni kozli) ter najbolj "prešvicano igralko" - Ana Pristavec (ekipa Kuhanke); posebej pa so se zahvalili še multipraktičnemu enookemu sodniku, ki so mu podelili posebno nagrado za vsestranskost - Davor Matijaševič.


Organizatorji, pod vodstvom Vanje Remec, se od srca zahvaljujejo v prvi vrsti igralcem, ki se vedno radi vračajo na turnirje v Borovnico, društvu TVD in FBC Borovnica za podporo, društvu kmečkih žena Ajda in Andreji Korošec za vse dobrote, ki so jih prostovoljno pripravile, flrooball mamicam za pecivo in druge nagrade, gostišču Godec in Kim Vi-ju za nudenje cenejše hrane in pijače, trgovini Tuš - Jurček za sadje (mandarine), reševalcu Klemnu Janežiču za budno spremljanje skozi celoten turnir, turističnemu društvu Borovnica za stojnici, Rudiju Ferkolju za medene dobrote, trgovini Kocka za darilne vrečke in nenazadnje Ireni in Frenku Molku za pomoč pri pripravi in pospravljanju.

 

 

Za konec lahko sklenemo, da je bil turnir izjemno uspešen, ostali bodo lepi spomini ter upanje, da se kmalu spet snidemo...

 

pripravila: V.R.

 

 

 

Oglejte si tudi