DANES
20°C
10°C
JUTRI
19°C
14°C
Oceni objavo

Dvojna zlata krona za Borovničane

V sezoni 2015/2016 je Floorball klub Borovnica sodeloval tudi v vseh članskih tekmovanjih državnega prvenstva. Fantje so merili moči v 1. in 2. SFL, dekleta pa so z dvema ekipama nastopala v 1. ŽSFL. V 2. slovenski floorball ligi je letos nastopalo pet ekip, med njimi tudi Borovnica B. Ekipa se je v letošnji sezoni močno prevetrila in pomladila. Skozi sezono je prikazala lepo igro in napredek, večkrat pa jo je na tekmah pestilo številčno pomanjkanje igralcev. Sezono so igralci zaključili na 5. mestu in za dosežek jim čestitamo.
V 1. ženski slovenski floorball ligi, ki je letos potekala na malem igrišču, je nastopalo pet ekip, največ so sedaj. Med njimi sta bili dve ekipi Borovničank, po ena pa iz Ljubljane, Kranjske Gore in Poljanske doline. Dekleta so se med seboj pomerila po dvokrožnem sistemu, kar pomeni, da je vsaka ekipa z vsako odigrala dve tekmi. Po koncu rednega dela je borovniška ekipa Borovnica floorballshop.si zasedla končno 5. mesto. Združene „mamice“ in mlajše igralke, ki so trenirale pod vodstvom Andraža Podržaja in Ambroža Rota, so iz tekme v tekmo kazale boljše predstave in resno ogrožale vrata nasprotnic. S tribun pa so jih vedno spremljali glasni navijači, ki so poskrbeli za čudovito vzdušje na tekmah. Dekletom čestitamo za pogum in odlično prvo sezono.

Druge borovniške predstavnice v 1. ŽSFL pa so bile združene v ekipo LadyZone Borovnica in so branile naslov državnih prvakinj. Izkušena dekleta, ki jih je tudi letos vodila Tanja Matijašević, so vso sezono igrala odlično in redni del zaključila s sedmimi zmagami in le enim remijem ter tako osvojila 1. mesto. Na finalnem turnirju, ki je potekal v soboto, 23. aprila, v Poljanah nad Škofjo Loko, so se v polfinalu najprej pomerila z ekipo ŠD Zelenci Kranjska Gora, ki je letos debitirala v ligi. S suvereno zmago so si zagotovile mesto v finalu. Tam so se jim po zmagi nad ekipo FBK Olimpija pridružile igralke ekipe FBK Polanska banda. Že napete tekme rednega dela med ekipama so obetale še zanimivejši finale. Tega so bolje začele igralke Poljan in povedle za tri gole. Borovničanke so se uspele približati na gol, a so ves čas lovile zaostanek. V infarktnem zaključku tekme pa so Borovničanke ohranile mirnejšo kri in zadele za izenačenje. Sledili so podaljški za zlati gol, a zadetka ni bilo. O končnih zmagovalkah so tako odločali kazenski streli. Tu se je izkazala izkušenost Borovničank, ki so na koncu slavile s 7 : 6 in tako že sedmič zapored osvojile naslov državnih prvakinj. Poleg lovorike za 1. mesto so se veselile tudi pokala za najboljšo strelko, ki ga je prejela Anamarija Košir.

Za dvojno zlato krono pa so poskrbeli fantje ekipe UNIHOC Borovnica, ki so naslov prvakov branili v najmočnejši ligi, 1. SFL. Finalne tekme za 3. in 1. mesto so se odvile v nedeljo, 8. maja, v telovadnici OŠ A. M. Slomška na Vrhniki. V tekmi za 3. mesto je slavila ekipa FBK Insport, ki je bila z 10 : 9 boljša od ekipe FBK Olimpija. Poslastica letošnje sezone pa je bil zagotovo finale, ki je sledil. Obe ekipi sta tekmo začeli silovito in si ustvarili nekaj lepih priložnosti. Povedli so igralci Borovnice, a so Polanci kmalu izenačili. Sledilo je nekaj zaporednih golov Borovnice, Polanci pa so se uspeli približati na gol razlike. Tekmo so na obeh straneh popestrili glasni in navdušeni navijači, ki so poskrbeli za res neverjeten finale. Na igrišču je do konca tekme prevladovala ekipa Borovnice, ki se je na koncu veselila zmage z 9 : 4, njeni tekmovalci pa so tako ubranili naslov državnih prvakov. Tudi pokala za najboljšega strelca in vratarja sta prišla v borovniške roke. Najboljši strelec lige je postal Robert Košir, najboljši vratar pa izkušeni Benjamin Bajec.


Državni prvaki in prvakinje iz ekip UNIHOC Borovnica in LadyZone Borovnica bi se radi zahvalili vodstvu kluba FBC Borovnica za pogostitev in prijeten večer ob praznovanju uspeha. Hkrati se zahvaljujemo tudi redkim, a toliko bolj zvestim in srčnim navijačem, ki nas spremljate. BO-ROV-NI-CA!! Velika zahvala pa velja tudi našemu zvestemu sponzorju in opremljevalcu spletni trgovini floorballshop.si, ki nam stoji ob strani in skrbi, da na igrišču ne le igramo, temveč tudi izgledamo najboljše.

 

A. K.

Oglejte si tudi