Borovnica

DANES
20°C
13°C
JUTRI
20°C
11°C
Oceni objavo

Žig na razgledni točki nad Vihrovco

Po več letih poskusov, eni uničeni skrinjici in štirih povsem uničenih planinskih vpisnih knjigah planinci ne vidimo več smisla, da bi slednje  ob trenutni kulturi obiskovalcev Pekla  tja še nameščali.
Ob demontaži obstoječe skrinjice smo imeli v mislih Kotovo sedlo, pa se je pojavila želja, da bi jo raje prestavili na razgledno točko nad Vihrovco, kjer je novembra 1999 Turistično društvo postavilo obeležje. Na lokaciji je bila namreč že dlje časa manjša vpisna knjižica, a v provizoričnem ohišju. Rečeno, storjeno.
Pa je sočasno padla še ideja, da bi na oni točki prav tako potrebovali žig. Razgledna točka sicer ni na vrhu Krimščka, je pa malce nižje od najvišje točke občine Borovnica, ki na višini 919 metrov meji z občino Brezovica. Kdo bo žig montiral, kdo plačal, je bilo že jasno, kdo pa ga bo oblikoval?
Jasno, mojster Boštjan Pervinšek.
Tako zdaj naše najmlajše na razgledni točki pod Krimščkom oz. nad jamo Vihrovco čaka prav domiseln žig. Do tod vodi planinska pot iz Zabočeva in Rakitne. Vrh Dola je smerna tabla, ki kaže za Krimšček in razgledno točko, na razcepu poti s "Pentljo" pa je velik napis "razgled". Pot je dosledno markirana in na novo nadelana. Vrnitev se priporoča po isti poti ali preko vrha Krimščka.
Upamo, da bosta tako žig kot vpisna knjižica tu pred vandali varnejša kot v Peklu, četudi nam bližnja kolesarska drča s Krimščka, ki vedno vztrajneje uničuje traso planinske poti, ob vsem navdušenju pušča malce grenak priokus.


Damjan Debevec


Če doma pozabiš planinsko knjižico ...

Oglejte si tudi