DANES
24°C
12°C
JUTRI
22°C
14°C
Oceni objavo

Lokalne volitve 2014 v Občini Borovnica – najava kandidature za župana

Na letošnjih lokalnih volitvah v Občini Borovnica bo kot protikandidat dolgoletnemu županu Andreju Ocepku nastopil Edvard Bešlagič, dipl. inž. elektrotehnike, uspešen podjetnik v IT-panogi, lastnik podjetij v Sloveniji in tujini, ki zaposlujejo nekaj deset mladih, visoko izobraženih kadrov. S svojimi rešitvami za elektronsko poslovanje nudijo IT-podporo največjim trgovskim in logističnim podjetjem v širši regiji.

Je dolgoletni občan Borovnice, z življenjsko družico in sinom živi na Kraljevi domačiji Borovnica, kjer se v sodelovanju z Yorkshire Riding Centrom (YRC) ukvarjajo z razvojem in izvajanjem konjeniških delavnic za vse, ki imajo radi konje.

Kot občanu in dolgoletnemu občinskemu svetniku so mu dobro znani lokalna problematika in težave, nemoč občanov in občinskih svetnikov, stihijsko delovanje brez dolgoročnih usmeritev, nezaposlenost, gospodarsko propadanje občine. In reševanju tega namerava posvetiti svoje znanje, poslovne izkušnje in povezave. Za kandidaturo se je odločil z vsem spoštovanjem do opravljenega dela dolgoletnih županov g. Močnika in g. Ocepka.

Kot pomembno mlajši kandidat svojo kandidaturo utemeljuje s tem, da ima mnogo poslovnih idej in znanja, kako doseči spremembe in izboljšave v dobro vseh občanov, dolgoletne poslovne in organizacijske izkušnje, da je finančno neodvisen, da je zaradi izostrenega socialnega čuta globoko zaskrbljen nad stanjem v državi in občini, nad brezperspektivnostjo mladih, ki se želijo zaposliti, mladih družin brez zadovoljivih prihodkov ter upokojencev s sramotno nizko pokojnino, ki pa jim z novo vlado ponovno grozi nepremičninski davek.

Njegov razvojni program je že izdelan, javno ga bo predstavil v primernem trenutku. Volivci pa se bodo odločili, ali bodo z Edom Bešlagičem kot županom zgrabili priložnost za nov razvojni impulz Občine Borovnica ali pa se bodo prepustili gerontološki stvarnosti in bodočnosti.  

G. Edvard Bešlagič kandidira s podporo stranke in skupine »aktivnih« občanov.


Oglejte si tudi