DANES
26°C
12°C
JUTRI
21°C
16°C
Oceni objavo

Žurerke in vejica rožmarina

Za čilost v srebrni dobi je potrebno gibanje, ples pa je eden od pomembnih komponent, ki poskrbi za dušo in telo. Takšno je bilo nekakšno sporočilo prvega letnega nastopa novoustanovljene plesne skupine v Borovnici Žurerke, ki spadajo pod okrilje Kulturnega društva Borovnica.

V soboto, 13. januarja, so po veselem decembru plesalke s pomočjo energične povezovalke Marjete Debevec, poskrbele še za malo veselega januarja, ki sicer velja za enega bolj malodušnih. S skupinskimi plesi polke, sirtakija, angleškega valčka so v oblekah, ki se pritičejo zvrsti glasbe, dokazale, da se vse da, če se le hoče.

Za dobro razpoloženje so poskrbeli tudi številni gostje. S skečem »Priprava na spanje« v neimenovanem domu starejših občanov v izvedbi Plesne skupine Domine, ki delujejo v okviru Društva upokojencev Logatec, smo lahko videli, kako se da prihraniti na vseh področjih, tudi na toaletnem papirju in pri umivanju zob. Kasneje so zaplesali še na glasbo Cotton eye Joe in Lets twist again.

Plesna skupina Srebrni koraki se je prav tako predstavila na odru večnamenskega prostora. Njihov cilj je, da se imajo lepo in da osrečijo druge. Za njimi so trije nastopi, med drugim so se udeležile festivala plesnih skupin v Logatcu, predstavile so se tudi v tamkajšnjem Domu starejših občanov. Nam pa z izvedbo skupinskih plesov na pesmi Waka waka in Cavalero.

Gostje so bili tudi domačini. Primož Križaj, ki ga dobro poznamo, nam je zaupal, da leto načrtuje snemanje že druge samostojne zgoščenke. Premierno pa se je borovniškemu občinstvu predstavila dvanajstletna Nawal Djonas, ki pleše balet že od vrtca. Začela je v Borovnici pri Baletnem društvu Labod, nato pa nadaljevala na plesnem oddelku Glasbene šole Vrhnika, kjer pleše že 5 let. Čeprav se je preizkusila tudi v drugih plesnih zvrsteh, ostaja zvesta baletu. Zaplesala je na improvizacijo na pesem Billie Eilish: Lovely.

1/15















Za dobro razpoloženje obiskovalcev tako ni bilo treba veliko, so pa kljub temu za popotnico Žurerke vsakemu poklonile vejico zdravilnega zelišča rožmarina, »ki podpira človeka in je simbol regeneracije«.

Rok Mihevc


Oglejte si tudi