Bohinj

DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Lutke in obisk Dedka Mraza

V soboto, 28. decembra, se je v Kulturnem domu Joža Ažmana zbrala množica otrok v spremstvu svojih staršev.
Vsi so nestrpno pričakovali začetek lutkovne igrice z naslovom Lunino kraljestvo, ki so jo pripravile vzgojiteljice iz Vrtca Bohinj.

 

Vzdušje v dvorani je bilo praznično, novoletno, napolnjeno z otroškimi pričakovanji, še posebno zaradi igrici sledečega obiska Dedka Mraza. Ko je prišel čas, so otroci njegov prihod na oder pospremili s pesmijo Janeza Bitenca Dedek Mraz.

 

Dedek Mraz je za vsakega pripravil nekaj sladkih in sadnih darilc, otroci pa so dobili tudi otroško slikanico z naslovom Pri babici na kmetiji. Na koncu pa si je za vsakega otroka, ki je želel, vzel čas, si ga posedel na koleno, se z njim malo pogovoril in se fotografiral.

 

Vzgojiteljicam Vrtca Bohinjska Bistrica in gospodu Andreju Rozmanu se Občina Bohinj lepo zahvaljuje za razveselitev naših otrok. Posebna zahvala gre tudi Javnemu zavodu Triglavski narodni park, ki je omogočil, da smo to leto otrokom podarili tudi slikanico z naslovom Pri babici na kmetiji, avtorja Grega Kržeta in ilustratorke Nine Meglič. Slikanica je nastala v okviru projekta LEADER LIN 2011 – Otroški parlament o naravi in tradiciji.


Foto: Petra Lotrič Ogrin

 

Triglavski narodni park s tem projektom spodbuja otroke, da raziskujejo tradicionalno znanje svojih prednikov. Zgodbe in ilustracije v slikanici prinašajo utrinke življenja sodobnega otroka, ki s pomočjo babice začuti tudi počasnejši, z naravo in letnimi časi povezan utrip življenja in dela v alpskem svetu.

 

 

Tanja Vučko, občinska uprava

 

Oglejte si tudi