DANES
24°C
6°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Uspešen september za SD Bohinj

Otroci so se med počitnicami aktivno odpočili, čeprav smo tudi čez poletje dokaj redno in pridno trenirali. Zdaj spet s polno paro treniramo smučarski tek in biatlon, badminton.

Tudi Modri medvedki so začeli s svojo vadbo, v oktobru pa začnemo tudi z BrainGymom, športno vadbo za otroke s posebnimi potrebami.

 

Na tekmovalnem področju smo zabeležili nekaj odmevnih rezultatov. Luka Plahuta je v letnem biatlonu in v letnem smučarskem teku osvojil dva naslova državnega prvaka. Ajda Arh je v letnem pokalu dosegla dve prvi in dve tretji mesti, Maša Kozomara pa drugo mesto. Ostali tekmovalci so dosegali uvrstitve tik pod stopničkami.

 

Druga izvedba Gorskega teka na Vogel je zaradi požrtvovalnega dela članov društva, dobrega sodelovanja z Žičnicami Vogel, Turizmom Bohinj, Turističnim društvom Bohinj in Občino Bohinj ter nenazadnje zaradi prekrasnega vremena odlično uspela. Najhitrejši čas si je z res hitrim tekom priboril Azeyra Teklay iz Eritreje.

 

Dobri odzivi tekmovalcev in pohodnikov nam dajejo potrditev, da je prireditev, čeprav zaradi strmine ni ravno lahka, vredna, da se organizira tudi v bodoče. Upamo, da se v prihodnjih izvedbah teka in pohoda udeleži čim več domačinov. Odlična enolončnica in prekrasna narava na cilju vsekakor odtehtata vložen trud. Vsem sponzorjem, ki so prispevali nagrade za tekmovalce, se zahvaljujemo.

 

S svojim obiskom nas je na našem novem strelišču na Poljah počastila slovenska biatlonska reprezentanca. Jakov Fak, ostali reprezentanti in njihovi trenerji so našim otrokom predstavili veščine streljanja in ob sladkih dobrotah z otroki delili svoje izkušnje na športni poti. Reprezentanca je pohvalila naš trud, da otrokom v bližini njihovega doma omogočamo tudi treninge streljanja.


Foto: Roman Pekovec

 

Poleg tega je društvo za varen prevoz otrok na treninge in tekmovanja kupilo kombinirano vozilo VW Transporter. Nakup kombija je bil za društvo precejšen finančen zalogaj, zato v začetku novembra načrtujemo organizacijo gledališke predstave Moja Dežela. Z izkupičkom od prodaje kart bi vsaj v delu pokrili del posojila.

 

Vljudno vabimo vse podpornike društva, katerega glavna skrb je zdrav razvoj otrok in mladine, da si ogledajo Jonasovo predstavo, v kateri nastavlja ogledalo slovenski družbi. Od smeha boleči trebuhi so zagotovljeni.

 

 

Blaž Repinc, SD Bohinj

Oglejte si tudi