»Praznik sira in vina je bil tudi tokrat založen z odličnimi siri in vini, poskrbeli smo za bogat glasbeno-plesni spremljevalni program. Kot zanimivost lahko povem, da smo imeli tokrat več ponudnikov iz cele Slovenije, predvsem sirarjev, ki so lepo dopolnjevali ponudbo bohinjskih sirarjev. Bohinjske planšarije so praktično ves sir sproti prodale na planini,« dogajanje opiše vodja prireditve Jure Sodja iz Turističnega društva Bohinj, ki upa, da slabo vreme v prihodnosti ne bo jemalo korajže organizatorjem za pripravo takih dogodkov. »Zadovoljen si, ko pride večje število tujcev in ne morejo prehvaliti okusa domačega sira in vina. Če so oni navdušeni, potem si lahko tudi sam. Med obiskovalci prevladujejo slovenski gostje, pred nami pa je velika naloga, da v prihodnjih letih uspemo navdušiti čim več tujih agentov in številne tuje turiste, da Praznik sira in vina spoznajo in obiščejo,« dodaja Jure Sodja.
Prizadevni člani Turističnega društva Bohinj so z mislimi že pri naslednjem velikem projektu – 61. Kravjem balu, ki bo v nedeljo, 16. septembra v Ukancu. Po nekaj letih smole s slabim vremenom je Jure Sodja prepričan, da je prišlo njihovo leto in da bodo na sončno nedeljo postavili rekord v številu obiskovalcev. Le te bo skozi ves dan zabaval Ansambel Saša Avsenika, obljublja pa še nepozabno »kravjo parado« in bogat spremljevalni program.
Avtorica fotografij s Praznika sira in vina 2018 je Maja Sušnik.