DANES
22°C
11°C
JUTRI
25°C
9°C
Oceni objavo

Popestrite jesenske dni z Društvom mladih Bohinj

To jesen smo člani Društva za uresničevanje mladih Bohinj pripravili različne aktivnosti, za katere menimo, da bodo koristne tako za tiste, ki želite preganjati dolgčas ob deževnih dneh kot tudi za tiste, ki želite druženje združiti s pridobivanjem novih znanj ali spretnosti.

Vabimo vas, da se nam pridružite na katerem od naslednjih dogodkov.

Tečaj španskega jezika

Tečaj je namenjen članom Društva mladih Bohinj ter drugim mladim in mladim po srcu, ki se želijo spoznati z osnovami španskega jezika in ga znati uporabljati v turistične namene. Tečaj bo potekal ob petkih od 16.30 do 18.30 (skupno v trajanju 30 ur), v prostoru DMB. Cena za člane je 50 EUR, za nečlane 60 EUR. Jezikovni tečaj se bo izvajal, če bodo prijavljeni vsaj trije udeleženci. Prijave sprejemamo do 15. 10. 2015, na carmen.iskra@gmail.com.

Začetni tečaj ruskega jezika

Na Začetnem tečaju ruskega jezika, ki bo trajal 30 ur, bodo udeleženci usvojili veščine pisanja, branja in izgovorjave ruskega jezika. Spoznali se bodo z besediščem in vadili enostavne pogovore.

Nadaljevalni tečaj ruskega jezika

Tečaj je namenjen nadgrajevanju že pridobljenega znanja na področju slovnice in besedišča, posvečali se bomo predvsem izboljšavi govora in branja v tujem jeziku.

Na obeh tečajih bodo udeleženci prejeli učbenik, ki vsebuje slovar, slovnična pravila, in različne vaje. Tečaja bosta potekala ob petkih in sobotah od 18.30 do 20.30, v prostoru DMB. Cena za člane je 50 EUR, za nečlane 60 EUR. Tečaja se bosta izvajala, če bodo prijavljeni vsaj štirje udeleženci. Prijave sprejemamo na  mancamikelj@gmail.com, do 15. 10. 2015.

Program Misija zaposlitev

Vsi, ki bi se radi spoznali s praktičnimi veščinami, ki jih potrebujemo ob iskanju zaposlitve, ste vabljeni, da se pridružite programu Misija zaposlitev. Izvedlo se bo šest delavnic, na katerih se boste lahko spoznali z načini iskanja zaposlitve, s pisanjem življenjepisa in uspešnega motivacijskega pisma ter uspešno pripravo na razgovor. Poudarek bo predvsem na praktičnem spoznavanju in preizkušanju pridobljenih znanj  preko različnih iger vlog in drugih tehnik ter na aktivni participaciji udeležencev. Srečevali se bomo ob sredah med 17. in 20. uro, v prostoru DMB. Cena programa v primeru petih udeležencev je 25 EUR na osebo (v primeru več udeležencev, je cena nižja). Prijave sprejemamo na mina.pavliha@gmail.com, do 15. 10. 2015.

Fotografska delavnica

V mesecu oktobru bo potekala fotografska delavnica za začetnike v fotografiji. V obsegu štirih srečanjih se bomo spoznali s fotografsko opremo, pojasnili osnovne pojme v fotografiji, se naučili upravljati z našo kamero in poizkusili vse pridobljeno znanje uporabiti na praktičnih primerih.

Osredotočili se bomo predvsem na ročno nastavljanje fotoaparata za fotografiranje in razumevanje funkcij, ki jih aparat ponuja (nič več slikanja na ‘zelenem kvadratku’). Delavnica je namenjena vsem, ki želijo bolje razumeti svojo kamero in se ob prijetnem druženju naučiti nekaj o fotografiji.

Program bo potekal predvidoma v štirih srečanjih, in sicer: dve srečanji v trajanju 2,5 ur bosta namenjeni teoretičnemu delu, eno srečanje bo 3-urni foto-sprehod po naravi, 2 uri pa bomo namenili pregledu naših fotografij in osnovnim tehnikam urejanja le-teh. Zaželeno je, da se delavnice udeležite s svojim DSLR fotoaparatom z zoom objektivom. Tako boste lažje sledili programu in se sproti učili funkcij na vašem aparatu.

Cena je odvisna od števila udeležencev, okvirno 5 evrov pri 20 sodelujočih. Delavnica se bo izvajala v prostoru DMB (pod Občino v Bohinjski Bistrici). Prijave in dodatne informacije na urban.bajric@gmail.com ali GSM 040-191-629.

Odpiram s.p. – česa vsega še ne vem?

Želite odpreti podjetje ali ste ravno ga? Vas begajo zapleteni predpisi in agresivni prodajalci "obveznih" storitev? Brez skrbi! DMB v sodelovanju z Zavodom za upravno poslovanje pripravlja rešitev za vas. Predavanje je namenjeno vsem, ki razmišljate o otvoritvi dejavnosti kot samostojni podjetniki ali ste jo ravno odprli; prav tako ste dobrodošli vsi, ki želite pridobiti nove informacije na področju samostojnega podjetništva. Predavanje vam prinaša veliko informacij o samostojnem podjetništvu z vidika varnosti pri delu, davkov, računovodstva, formalnosti ipd. Cena je odvisna od števila udeležencev (v primeru 10 prijavljenih je cena 10 EUR na osebo). Predavanje bo predvidoma potekalo v petek, 30. 10. 2015 v dopoldanskem času, v prostoru DMB (termin je fleksibilen glede na potrebe in želje udeležencev). Prijave do 15. 10. 2015 in dodatne informacije na jure@zavod-up.si.

Ne zamudite tudi ostalih dogodkov, ki jih v DMB pripravljamo v prihodnjih mesecih (Izmenjevalnica oblačil, Ogrevanje za praznike, otroška gledališka lutkovna predstava itn.). Več informacij lahko dobite na Facebook strani Društva mladih Bohinj.

Se vidimo!


Mina Pavliha, DMB Bohinj


Oglejte si tudi