Oceni objavo

Premagujemo osamljenost

ŠENTGOR Radovljica organizira vseslovensko prostovoljsko akcijo 5. Dan za spremembe, ki poteka v okviru Slovenske filantropije.

Skupaj s prostovoljci Šentgora, Zavoda sv. Martina in Društvom Invalid Bohinj bomo v četrtek, 3. aprila, ob 10. uri v prostorih Zavoda sv. Martina v Srednji vasi v Bohinju pripravili kulturno-glasbeni program. V akciji sodeluje Občina Bohinj, lokalno podjetje Erlah d.o.o – Gostišče Erlah v Ukancu in Papirnica in knjigarna Domina. Z deklamacijami, gledališko igro ter z glasbo, v družbi posebnega gosta Hajnija Blagneta, bomo poskrbeli za veselo druženje s stanovalci Doma. Zbrane bo v nagovoru pozdravil župan Občine Bohinj Franc Kramar.


 

Na sam dogodek se v Šentgoru pripravljamo tudi tako, da smo pri kreativnih delavnicah izdelovali kvačkane ribice in ribice iz papirja za plakat, ki so zaščitni znak dneva za spremembe. Pri kvačkanju smo se povezali z društvom Invalid Bohinj, katerega člani so prav tako kvačkali rumene ribice. Pri gledališki delavnici člani Šentgora vadijo gledališko igro, ki jo bodo na dan dogodka uprizorili. Naredili smo plakate, s pomočjo katerih bomo opozarjali na dogodek, saj jih bomo razobesili na različne lokacije v lokalnem okolju na območju Bohinja.

 

Poslanstvo združenja ŠENT je psihosocialna rehabilitacija oseb s težavami v duševnem zdravju. S strokovnim delom, ki ga izvajamo v enoti v Šentgoru v Radovljici v okviru programa dnevnega centra in zaposlitvenih programov poskušamo uporabnikom premagovati težave, ki spremljajo duševno bolezen – osamljenost, brezposelnost, izoliranost in težave pri ustvarjanju socialne mreže. V ta namen se program izvaja preko različnih delavnic, individualnih  in skupinskih metod dela, prostočasovnih aktivnosti in sodelovanja z lokalno skupnostjo.

 

 

Marija Zupanc

Vodja CDZS Gorenjska regija/Svetovalec I.

Oglejte si tudi