DANES
20°C
12°C
JUTRI
23°C
7°C
Oceni objavo

Uspešno leto za Vogel

Smučišče Vogel je uspešno zaključilo leto 2013 in skupaj z gostinskim delom, ki postaja vse pomembnejši za poslovanje podjetja, doseglo rekordne rezultate.

Dosegli smo skoraj 2,9 milijona evrov prihodkov od prodaje (skoraj 14 odstotkov več kot leto poprej) in 136 tisoč evrov čistega dobička. To je bilo drugo leto zapored, ko je podjetje poslovalo z dobičkom, po štirih letih izgub.

 

Za leto 2014 podjetje načrtuje dobre tri milijone evrov prihodkov in dobrih 250 tisoč evrov dobička. Glede na prve tri mesece, ki so bili sicer vremensko izjemno neugodni (predvsem januar in februar), pa smo na pravi poti, da to tudi dosežemo.

 

Pozitivno poslovanje je za podjetje izjemno pomembno, saj bomo le na ta način lahko zagotovili sredstva za nova vlaganja in posodobitve ter širitve, ki si jih vsi tako želimo. Za dosežen rezultat bi se predvsem rad zahvalil zaposlenim, ki so v tej panogi in v turizmu na splošno ključnega pomena. Zavedanje, da se bo le zadovoljen gost z veseljem vračal se krepi in ravno temu dajemo velik poudarek. Izjemna narava, prijazni ljudje, odlična gostinska ponudba, dobro urejene proge in sprejemljive cene - to so in morajo biti naše konkurenčne prednosti.


 

Z veliko količino snega smo lahko tudi letos omogočili prvomajsko smuko. Trenutno pa do predvidoma 23. maja poteka redno vzdrževanje, zato nihalka do takrat ne bo obratovala.

 

 

Boštjan Mencinger, predsednik uprave Vogel, d. d.

Povezave

www.vogel.si

Oglejte si tudi