Bled

DANES
22°C
9°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

Šola zdravja Vezenine Bled

Na Bledu trenutno delujejo tri skupine Šole zdravja in sicer na Bohinjski Beli, pred Ledeno dvorano ter pred Medgeneracijskim centrom Vezenine Bled.

Skupina Šola zdravja Vezenine Bled je bila ustanovljena 5.12.2022. Sestavljajo jo ponosni domačini iz Blejskega kraja, ki z največjim veseljem sprejmejo tudi tiste, ki so se nedavno preselili na Bled. Skupina je postala trdno povezana družba, kjer se vsakdo sprejema tak, kot je, in vsak posameznik predstavlja nepogrešljiv košček v barvnem mozaiku skupnosti. Tisti, ki so iskali občutek skupnosti, domačnosti in povezanosti, so ga našli prav v okviru skupine Šole Zdravja. Živahno vzdušje in topla skupnost, ki so ju ustvarili skupaj, sta temelj skupine.

Skupnost Šole zdravja Vezenine Bled pridno raste, danes skupina šteje že kar 23 članov.

Šola zdravja temelji na jutranji telovadbi, znani kot  »1000 gibov«. Vsako jutro ob 8.00 (poleti ob 7.30) se člani zberejo pred Medgeneracijskim centrom Vezenine Bled, kjer se skupaj razgibajo in tako skrbijo za redno gibanje ter telesno vadbo, hkrati pa krepijo medsebojne vezi. Razgibavajo usposobljeni prostovoljci s pomočjo strokovno izobraženega kadra. Po opravljeni vadbi se običajno podružijo v centru ob kavici in piškotkih.

1/5

Foto: Jošt Gantar

Foto: Jošt Gantar

Foto: Jošt Gantar

Foto: Jošt Gantar

Foto: Jošt Gantar

Prepoznavni znak Društva Šola zdravja je oranžna barva, ki simbolizira energijo in vitalnost.  

V skupino Šole zdravja se lahko vključi vsak, ki si želi narediti nekaj dobrega za svoje zdravje ter se vključiti v prijetno skupnost. Prisrčno vabljeni!

Oglejte si tudi