DANES
25°C
8°C
JUTRI
21°C
16°C
Oceni objavo

Tanjin Memorial in Zakijev flip 2023

V BLEJSKI LEDENI DVORANI STA POTEKALI DVE MEDNARODNI TEKMOVANJI V UMETNOSTNEM DRSANJU – TANJIN MEMORIAL IN ZAKIJEV FLIP, KI JU JE ORGANIZIRAL DOMAČI DRSALNI KLUB LABOD BLED V SODELOVANJU Z ZVEZO DRSALNIH ŠPORTOV SLOVENIJE (ZDŠS)

Bled, marec 2023: Zadnji vikend v februarju je Drsalni klub Labod Bled organiziral dve mednarodni tekmovanji v umetnostnem drsanju, Tanjin memorial in Zakijev flip, ki se ju je udeležilo 130 domačih in tujih umetnostnih drsalcev. Organizatorji so bili zelo zadovoljni s tekmovanji in so se razveselili veliko lepih in zmagovalnih nastopov drsalcev in drsalk.

V svojih kategorijah so na tekmovanju Tanjin memorial osvojile odličja naslednje članice Drsalnega kluba Labod Bled: Lana Omovšek, Enja Šivic, Žana Pevec in rekreativki Taja Vodišek in Ajda Kralj. Najbolj perspektivna drsalka v klubu,16-letna Julija Lovrenčič, žal na tekmovanju ni nastopila, saj okreva po poškodbi.

Tudi na Zakijevem flipu so vse tekmovalke dosegle zelo lepe rezultate, nekaj začetnic je na tekmovanju uspešno nastopilo prvič.

Kot prav poseben dosežek pa v Drsalnem klubu Labod Bled vidijo v tem, da se je tekmovanj udeležilo lepo število gledalcev.

»Umetnostno drsanje je čudovit, eleganten šport in želeli bi si, da bi v Sloveniji imel večjo prepoznavnost. Trud, ki ga umetnostni drsalci vlagajo vsak dan, je občudovanja vreden in rezultati s tekmovanj dokazujejo, da smo na pravi poti. Veseli nas, da je krog ljubiteljev umetnostnega drsanja vse večji!« je povedala dolgoletna predsednica Drsalnega kluba Labod Bled, Tadeja Omovšek.

******************

Drsalni klub Labod Bled je bil ustanovljen leta 2002 in do danes se lahko pohvalijo z veliko drsalci, ki pridno trenirajo skoraj vsak dan v tednu. V klubu že od vsega začetka trenira Julija Lovrenčič, ki je ena najperspektivnejših slovenskih umetnostnih drsalk in državna prvakinja za leto 2023 v kategoriji mladink. S statusom kategorizirane tekmovalke se ponašata tudi Lana Omovšek in Melanija Mencinger, v klubu pa sicer trenira več kot 40 otrok, ki se dan za dnem učijo prvin drsalnega športa in dosegajo vidne uvrstitve tako na domačih kot tudi na mednarodnih tekmovanjih. V zadnjih letih so ustanovili tudi sekcijo rekreativnih drsalcev, vsako leto pa se jim pridružijo tudi novi začetniki, ki se kasneje odločijo za tekmovalno ali rekreativno raven izpopolnjevanja. Kot trenerji umetnostnega drsanja v klubu delujejo odlični drsalci Melita Čelesnik, Matej Gregorc in Teodora Poštič.

1/2


Tanjin memorial je mednarodno mladinsko tekmovanje v umetnostnem drsanju, poimenovano po Tanji Sotlar, slovenski umetnostni drsalki in dolgoletni drsalni trenerki v blejskem klubu. V sklopu tega posebnega tekmovanja so mladi blejski drsalci priredili drsalni nastop Tanji v spomin in poklon za njen prispevek in trud, ki ga je vložila v razvoj umetnostnega drsanja na Bledu.

Zakijev flip je mednarodno otroško tekmovanje, namenjeno najmlajšim drsalcem, otrokom do 10 let. Za veliko otrok je to prvo tekmovanje, zato sta z njimi ves čas Rozi in Zaki, maskoti družinskega hotela Savica. Na prijazen in domišljen način tako mladi drsalci vstopijo v svet tekmovanja in z bučnim navijanjem želimo, da jim prvo tekmovanje ostane v najlepšem spominu.


Povezave

Gorenjskiglas

Oglejte si tudi