Bled

DANES
18°C
12°C
JUTRI
19°C
9°C
Oceni objavo

Blejski kolesarski festival

 »Največji slovenski kolesarski festival, festival z razgledom.«

Kolesarski festival Bled bo zadnji vikend v avgustu, od 25. do 27. 8. združeval vse navdušence kolesarjenja in kolesarstva na eni najlepših lokacij »podobe raja«. S tem dogodkom Bled vstopa na globalni zemljevid kolesarjem prijaznih destinacij.

Gorsko kolesarjenje je v takšnem razmahu, da Slovenija in Bled, ki je lani na turističnih borzi WTM v Londonu prejel priznanje za Svetovno turistično športno prestolnico 2016, enostavno zasluži tudi kolesarski festival. Kolesarski turizem velja za enega najhitreje rastočih segmentov turizma. Ima pomembno mesto v športno - rekreativnem turizmu, ki na globalni ravni predstavlja kar četrtino od ustvarjenih 10 % BDP (UNWTO International Conference on Tourism & Sports, Vietnam, 24. 9. 2016).

Kolesarji iščejo aktiven oddih, kjer ne manjka doživetij, druženja in športnega vzdušja. Tridnevni Kolesarski festival Bled to nedvomno je.

Festival z razgledom odpira zastor v petek, 25. avgusta, z uradnim odprtjem v blejskem Olimpijskem veslaškem centru. Skupaj s številni razstavljavci, partnerji in sponzorji dogodka, bomo poskrbeli za lepe nagrade in bogat tridnevni program. Želimo pritegniti vse, ki jim vrtenje pedal že predstavlja življenjski stil, še posebej pa tiste, ki si želijo druženja in o kolesu in kolesarjenju izvedeti več. Osredotočeni smo na skrb za naravno okolje, najnovejšo tehnologijo kolesarske industrije, izvirno promocijo kolesarskih destinacij, ponujamo razmislek o priložnostih za slovenski gorsko-kolesarski turizem, soočamo se z izzivom tesnejša sodelovanja lokalne skupnosti in prostovoljstva.

Pestro festivalsko dogajanje se zaključuje v nedeljo, 27. avgusta z gorsko-kolesarsko  tekmo. Maraton z razgledom ponuja dve trasi – krajšo, 62- in epsko, 102-km dolgo traso. Udeleženci maratona bodo uživali v lepotah planot Triglavskega narodnega parka, tik pod Triglavom, simbolom slovenstva.

Kolesarski festival Bled je največji slovenski kolesarski festival, z najtežjo in najdaljšo MTB tekmo na domačih tleh. Le te pa nikakor ne bi bilo moč organizirati brez »dobre volje« lastnikov zemljišč, kjer poteka kolesarska tekma ter prostovoljcev. Organizacijski odbor Kolesarskega festivala Bled se zahvaljuje Olimpijskemu veslaškemu centru Bled ter vsem inštitucijam za podporo pri projektu, še posebej pa  106-im prostovoljcem iz 11 društev (Prostovoljna gasilska društva: Zasip, Gorje, Gorjuše, Bohinjska Bela, Mlino, Kupljenik, Selo; Gorsko-reševalna služba Radovljica, Turistično društvo Bohinjska Bela ter Tekaški skupini Jesenice in Klemen Dolenc) ter 45 posameznikom prostovoljcem brez katerih adrenalinskega zaključka dogodka ne bi bilo. 

Še po nečem bo festival zapisan premierno. Zgodbo aktualnega MTB olimpijskega prvaka Nina Schurterja boste vsi, ki se nam v soboto dopoldne pridružite na »Bike Brunch« dogodku v Infocentru Triglavska roža, imeli priložnost videti prvi.

 

Kolesarski festival Bled v številkah

ü  3-dnevni dogodek

ü  21 razstavljavcev

ü  400 m2 površine razstavnega prostora

ü  106 prostovoljcev iz 11 društev (Prostovoljna gasilska društva: Zasip, Gorje, Gorjuše, Bohinjska Bela, Mlino, Kupljenik, Selo; Gorsko-reševalna služba Radovljica, Turistično društvo Bohinjska Bela ter Tekaški skupini Jesenice in Klemen Dolenc)

ü  45 prostovoljcev posameznikov

ü  102 km dolga trasa mtb tekme

ü  3 planote pod Triglavom

ü  3 festivalski dogodki za družine

 

Maja Zupan, Kolesarski festival Bled



Zapore cest:

Štart - Bled - Podhom - Parkirišče Vintgar - makadmska cesta do Picerija Betlehem - začetek gozdne ceste na Mežakljo

8.00 - 9.00

Popolna zapora, s sproščanjem prometa za zadnjim tekmovalcem.

Krnica - Radovna

8.30 - 11.00

Vožnja kolesarjev po CPP. Opzorilo voznikom, da je na omnjeni trasi kolesarsko tekmovanje (zmanjšanje hitrosti)

Mrzli Studenec - Gorjuše

10.00 - 14.00

Vožnja kolesarjev po CPP. Opzorilo voznikom, da je na omnjeni trasi kolesarsko tekmovanje (zmanjšanje hitrosti)

Bohinjska Bela - Slamniki

10.30 - 17.00

Popolna zapora, s sproščanjem prometa za zadnjim tekmovalcem.

Bohinjska Bela (Kulturna dvorana) - most čez Savo Bohinjko

10.30 - 14.30

Popolna zapora, s sproščanjem prometa za zadnjim tekmovalcem.

Parkirišče Mačkovc (strelišče) - Selo - Selski most čez Savo Bohinjko

10.30 - 17.00

Popolna zapora, s sproščanjem prometa za zadnjim tekmovalcem.

Prečkanje ceste Bled - Bohinj

12.00 - 17.00

Vožnja kolesarjev po CPP. Opzorilo voznikom, da je na omnjeni trasi kolesarsko tekmovanje (zmanjšanje hitrosti)

Velika Zaka - Mala Zaka (Cilj)

10.00 - 17.00

Polovična zapora (zaprta je desna polovica v smero Male Zake)

Maja Zupan

 

Oglejte si tudi