Bled

JUTRI
23°C
7°C
NED.
25°C
7°C
Oceni objavo

PRAZNOVANJE ROJSTNIH DNI IN ZDRAVA PREHRANA V SKUPINI METULJI

   Rojstne dni v naši skupini poskušamo praznovati z bolj zdravimi posladki. V sodelovanju s starši si skupaj z otroki ob praznovanjih sami pripravimo sladice. Po potrebi nam kuharice poleg različnih pripomočkov odstopijo tudi pečico. Pri tovrstnih praznovanjih je potrebno nekoliko več dogovarjanja s starši in časovnega usklajevanja s kuhinjo.

 

   Otrok, ki praznuje rojstni dan, v vrtec prinese sestavine zapakirane v originalni embalaži (npr. moka, rozine, pecilni prašek, kokosova moka, orehi,…) in recept s postopkom priprave. Najprej skupaj pregledamo surovine, ki jih potrebujemo za pripravo. Otroci jih poimenujejo, vonjajo, tipajo, okušajo. Sodelujejo pri mešanju, gnetenju, valjanju le teh. Na koncu obnovimo kaj vse smo potrebovali, kakšen je bil postopek priprave in naredimo miselni vzorec. Nanj nalepimo prazno embalažo, ostale sestavine otroci narišejo. Miselni vzorec nalepimo na omaro in nemalokrat tam zalotiva otroke, ki se ob njem pogovarjajo.

 

   Skupaj smo pripravili že precej različnih posladkov – sadne solate, kroglice iz suhega sadja in oreščkov, enostavno sadno torto, jabolčni zavitek, palačinke, sladoled, v stopljeno čokolado smo pomakali koščke sadja, mešali razne napitke, stiskali pomarančni sok, pekli nadevana jabolka in podobno. Fotografije teh sladic smo skupaj z recepti speli v mapo, tako da bomo ideje lahko uporabili tudi v prihodnje.

 

 

 

                                                                                                                                           Petra Benedičič,

                                                                                                                                           Vrtec Bled

Oglejte si tudi