Bled

DANES
17°C
11°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Predavanje o gojenju gob in njihovih zdravilnih učinkov  

V Občini Gorje smo v aprilu izvedli prvo izmed predavanj v okviru projekta »Lokalna samooskrba«. V letošnjem letu bomo v vsaki izmed občin, ki sofinancirajo projekt, izvedli po eno aktivnost na različne tematike, povezane s samooskrbo. Skupen projekt šestih zgornje gorenjskih občin - Kranjske Gore, Jesenic, Žirovnice, Radovljice, Bleda in Gorij - uspešno teče že nekaj let.

Tematiko gojenja gob in predstavitev njihovih zdravilnih učinkov je predaval priznani raziskovalec gliv in gob dr. Andrej Gregori. Tekom zanimivega in poučnega predavanja je predavatelj predstavil vrste najpogosteje gojenih gob, intenzivne in ekstenzivne načine njihovega gojenja, uporabo gob v tradicionalnem zdravilstvu ter zdravilne učinke posameznih, najpogosteje uporabljenih gob in njihove klinične študije, ki to potrjujejo.


Predavanje, Avtor: Ragor

Udeleženci predavanj so prejeli micelije za gojenje gob v domačem okolju ter knjižico »Zdravilne gobe«. V imenu zadovoljnih udeležencev aktivnosti, ki jih izvaja Ragor, se zahvaljujemo občinam, ki projekte sofinancirajo.

Martina Hribar Brus

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Oglejte si tudi