Bled

DANES
22°C
5°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Nagovor župana Janeza Fajfarja

Spoštovani občani in občanke!

Časi so vse prej kot lahki in od vsakega od nas zahtevajo odpovedovanje, disciplino in varovanje sebe in drugih. Obdobje svetovne pandemije se bo zapisalo v zgodovino in verjetno bo šele pogled naslednjih generacij na vse, kar počnemo s to sodobno kugo, povedal, ali smo ravnali prav ali ne.


Občinski svet Občine Bled je decembra enoglasno sprejel proračun za prihodnje leto, kar je seveda osnova za vse, kar bomo počeli, gradili, obnavljali. Proračun Občine Bled v prihodnjem letu bo težak dobrih 16 milijonov evrov, od tega bo za investicijske odhodke šlo okoli 7 milijonov evrov. Svetniki so tako rekoč enotno, razen ene same, potrdili tudi vse druge točke dnevnega reda. Kako lepo bi bilo, ko bi še na državni ravni razumeli, da nas je na koncu le premalo, da bi si v teh časih lahko privoščili prevelika razhajanja.


V letošnjem letu je Občina Bled dokončala kar nekaj velikih investicij, med drugim tudi pol milijona vredno sanacijo vodovoda in ceste na Selu in 300.000 evrov vredno sanacijo ceste Železniška postaja Bled – Velika Zaka. Nekaj velikih investicij je še v teku, med njimi največja, 3,4 milijona evrov vredna izgradnja Medgeneracijskega centra Bled, ki bo končana spomladi 2022. V maju prihodnje leto bo končana sanacija kanalizacije Mala Zaka – Za gradom, investicija je vredna 630.000 evrov, marca prihodnje leto pa bo zaključena rekonstrukcija Seliške ceste oziroma križišča pri pokopališču. Ta investicija je vredna okoli 200.000 evrov. Kupili bomo zemljo za novo avtobusno postajo na Selišah, komunalno uredili zemljišče na Koritnem, kjer lastniki že težko čakajo na gradnjo hiš, upam, da bo do poletja končana obnova mostu v Piškovci, ki je skupen projekt občin Žirovnica in Bled. Veselim se novega igrišča pri Vrtcu Bled.


Kljub vsem do zdaj neznanim izzivom gre življenje naprej. Prihodnost je v dobri meri odvisna od našega soustvarjanja in strpnega sobivanja, ki ga ima to edinstveno okolje, podoba raja, vso pravico zahtevati od vseh, ki ga uživamo!


Želim si, da bo tudi v prihodnje življenje v naši občini za prav vse občane in občanke prijazno, da bo občina Bled prijeten in zdrav dom za vse. Odprtost, strpnost, trajnostni razvoj na vsakem koraku in kakovost bivanja so skozi programe in osrednje stebre tudi osrednje točke novega programa trajnostnega razvoja Občine Bled do leta 2030, ki je v zaključni fazi priprave.


Dragi občani in občanke!

Želim si, da bi se ob letošnjem božiču lahko objeli, si čestitali ob dnevu državnosti in si na silvestrovo na Jezerski promenadi zaželeli vse dobro v novem letu. Žal to fizično ne bo mogoče. Kljub temu pa ni konec sveta – smisel božiča je namreč v prihodu nove luči, ki pomeni novo upanje in simbolizira nov začetek. Bodimo močni in ne dovolimo, da bi epidemija poškodovala našo lokalno skupnost in naš občutek za sočloveka. Prav z današnjo lučjo postaja dan spet daljši!


Ne morem reči, da je najhuje za nami, ne morem reči, da bo jutri zagotovo bolje, ne morem trditi, da je vse odvisno samo od nas. Kljub temu pa lahko rečem, da iskreno verjamem v dobro, ki je v vsakem izmed nas, v sodelovanje, v spoštovanje, v sočutje. Bodimo drug drugemu človek in prijatelj, pa bosta svet in leto 2021 lepša in boljša!


Oglejte si tudi