Bled

DANES
19°C
12°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Letošnja dela na Bohinjski Beli gredo h koncu

Bohinjska Bela - Občina Bled na Bohinjski Beli v teh dneh zaključuje z letošnjimi infrastrukturnimi deli. Cesta skozi vas je od vaškega jedra do podvoza obnovljena in pokrita z grobim asfaltom, to pa je šele prvi del obnove,  pred božičem bo urejena še nova javna razsvetljava in ograja ob pločniku med trgom in šolo. Dela na vaškem trgu se bodo nadaljevala zgodaj spomladi, takoj ko nastopijo ustrezne vremenske razmere.

 

Občina Bled je 26. septembra podpisala gradbeni pogodbi za dva projekta - Staro jedro Mlino in Vaško jedro Bohinjska Bela, ki sta skupaj vredna kar okoli 1,5 milijona evrov.

Ko bodo dela na Bohinjski beli prihodnje leto končana, bo vas imela pločnik z ograjo in javno razsvetljavo, obnovljeno cesto od trga pred kulturnim domom do osnovne šole, vaški trg bo dobil zelene površine, parkirišča, obnovili bodo vodnjak, vaško jedro na Bohinjski Beli bo dobilo novo urbano opremo, ki bo enaka, kot po ostalih jedrih v blejskih vaseh. Vrednost investicije je nekaj manj kot 550 tisoč evrov, od tega je znesek sofinanciranja dobrih 276 tisoč evrov.  Operacija bo delno financirana iz sredstev Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja, Program razvoja podeželja 2007 - 2013 v okviru ukrepa 322 - Obnova in razvoj vasi iz PRP 2007 - 2013.


Oglejte si tudi