Bled

DANES
23°C
8°C
JUTRI
18°C
11°C
Oceni objavo

Gradbena dela spomladi

Občina Bled bo pomladi nadaljevala s številnimi gradbenimi deli.

Tako do velike noči načrtujemo zaključiti prvo fazo Cankarjeve ceste v delu do križišča z Želeško. Večina zemeljskih in infrastrukturnih del bo v teh dneh zaključena ter križišča s Selsko cesto pri kapelici.. Marca sledita gradnja pločnika, javne razsvetljave in zgornjega ustroja ceste. Obvozi so še naprej urejeni po Ribenski cesti, prav tako prevoz otrok s postaje Elektra Gorenjske. Dela proti Bledu se bodo glede na vremenske razmere nadaljevala pozno jeseni ali v začetku naslednjega leta.

 

Izgradnja krožišča na Ljubljanski cesti je predvidena v marcu. Občasno bodo polovične zapore Ljubljanske ceste, vendar bo promet ves čas potekal. Vključevanje s Seliške ceste bo potekalo po Kajuhovi cesti.

 

Dela bodo potekala tudi na Poljski poti, in sicer na celotni potezi od kapelice do Partizanske ceste in preko nje v smeri proti Športnemu parku Bledec bo Elektro Gorenjska polagal zemeljski srednjenapetostni kabel, sočasno bo WTE popravil slabo izvedena dela na kanalizacijskem sistemu, občina pa bo zagotovila obnovo vodovoda in postavitev javne razsvetljave. Dostopi za stanovalce bodo nekaj časa ovirani, nekaj dni (predvidoma med prvomajskimi počitnicami) bo zaprta tudi Partizanska cesta, zato bodo urejeni obvozi.

 

Po veliki noči se bo začel graditi plinovod od Penziona Mlino do Vile Bled z odcepom na Cesto Gorenjskega odreda. Sočasno se bo obnovil magistralni vodovod in v skladu s predpisi ter standardi priključek Ceste Gorenjskega odreda na državno cesto, vključno z delom pločnika, prehodom za pešce in javno razsvetljavo. Dela bodo potekala tudi na parkirišču Penziona Mlino in na odcepu do Penziona Pletna.

 

Nadaljevala se bodo tudi zaključna dela na kanalizaciji v Sebenjah in uredilo več krajših odsekov občinskih cest: oporni zid ob cesti na Kupljenik, cesta v Mačkovec, cesta proti Selu v območju uvoza v gramoznico in med stanovanjskimi bloki ob Koritenski cesti.

 

Matjaž Berčon, direktor občinske uprave Občine Bled

 

Oglejte si tudi