Bled

DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

Most v Piškovci je prevozen

Če bi zdravstvene razmere v državi to dovoljevale, bi obnovljeni most v Piškovci uradno odprli danes popoldne. Občini Bled in Žirovnica sta otvoritev mostu tako prestavili, saj želita, da občani in občanke skupaj proslavijo dokončanje pomembne investicije, ki povezuje obe občini.   

Most v Piškovci, ki povezuje občini Bled in Žirovnica, je dobil končno podobo. Žirovniški Leopold Pogačar pravi, da je zelo vesel, da bo projekt končan v predvidenem času, saj »pomeni povezavo med Bledom in Žirovnico«. Ta povezava traja najmanj od Prešernovih časov, ko je ta, kot v šali pravi Pogačar, stal na Bledu in gledal proti Žirovnici, ko je napisal »z okolšno ta podoba raja«.

Most med obema občinama je pomembna pridobitev na področju trajnostne mobilnosti. S tem se strinja tudi blejski župan Janez Fajfar, ki pravi, da ta projekt prav gotovo ni zadnji, ki ga skupaj izvajata obe občini.

1/3

Danes so potekala še zadnja dela. Foto: RP

Župana občin Bled in Žirovnica sta se danes čez most samo sprehodila. Foto: RP

Urejene so tudi brežine. Foto: RP

Nadomestna gradnja mostu Piškovca se je začela v letošnjem februarju. Izbrana izvajalca Garnol d.o.o. in Gorenjska gradbena družba sta v maju in juniju zgradila celotno podporno konstrukcijo novega mostu.  Vrednost investicije je slabih 500.000 evrov, pri čemer občina Bled krije 40% investicije, občina Žirovnica pa 60%. Most je dolg dobrih 60 metrov, promet je urejen s semaforjem, most pa je ponoči osvetljen.

Oglejte si tudi