Bled

DANES
19°C
12°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Dobrodelna predstava za Bohinjsko Belo

Jutri, v nedeljo, ob 18h, bo v Festivalni dvorani na Bledu na ogled dobrodelna gledališka predstava Amaterji v izvedbi Koroškega deželnega teatra. Predstava je namenjena obnovi pogorelega kulturnega doma na Bohinjski Beli, gledališču Belanskemu pa jo poklanjajo prijatelji in kolegi iz Slovenj Gradca.

 

Kulturni dom na Bohinjski Beli je bil središče  kulturnega in družabnega dogajanja na Bohinjski Beli. Konec decembra ga je uničil požar. Člani Kulturnega društva Bohinjska Bela Kulturni dom najbolj pogrešajo.  Odločili so se, da bodo nadaljevali tradicijo kulturnega delovanja na Bohinjski Beli in se trudijo speljati ves začrtani program dogajanj na kulturnem področju.  Gledališče Belansko nadaljuje z vajami za novo premiero v Gorjanskem domu. Prav tako jim je Občina Gorje omogočila, da bodo izpeljal gledališki abonma. Otroška gledališka skupina navdušuje publiko z igrico Užaljeni medvedek, znanje si obnavljajo v telovadnici Osnovne šole na Bohinjski Beli. Tudi Prešernova proslava na Bohinjski Beli, kot ste slišali, bo. Recitacijski skupini je prostor za vaje odstopila šola, proslava pa bo v vojašnici.  

Radi bi se čim preje vrnili v domači Kulturni dom, zato v sodelovanju s prijatelji iz Koroškega deželnega teatra  organizirajo dobrodelno gledališko predstavo - mehko trdo komedijo  o boleči točki našega vsakdana – revščini, ki najeda dostojanstvo in moralo ljudi. Pripeljane na rob preživetja, obremenjene s problemi in frustracijami, antijunake te tragikomedije poveže skupna želja: obogateti s snemanjem pornofilma. Vendar jih, kot se to v življenju pogosto dogaja, zgodba potisne v drugo smer in tako namesto telesne pred gledalci pokažejo zgolj svojo čustveno goloto, svoje usode, strahove in želje.


Požar.

Oglejte si tudi