Bled

DANES
24°C
6°C
JUTRI
21°C
8°C
Oceni objavo

5. slikarski Ex tempore Bled

Oktobra lani je razglasitev epidemije prekinila 5. slikarski Ex tempore Bled 2020. Vse do sedaj zaradi izredno zahtevnih zdravstvenih pogojev in ukrepov, ki niso omogočali prostega prehajanja mej med regijami, zaradi prepovedi dogodkov in omejitev druženja, dogodka ni bilo mogoče zaključiti.


Svoja dela, skupaj 98, je v oceno strokovni žiriji oddalo 61 likovnikov. Strokovna žirija v sestavi Ddr. Damir Globočnik, umetnostni zgodovinar in likovni kritik, akademski slikar in kipar Nikolaj Mašukov in dr. Andreja Zapušek Černe, univ. dipl. inž. krajinske arhitekture,  je podelila naslednje nagrade:


Veliko nagrado (Grand prix) Bleda je prejel VINKO BOGATAJ za sliko TAM ZADAJ JE BLED. ( na fotografiji)

Nagrado za najboljše delo mladega ustvarjalca do 35 let je bila podeljena PATRICIJI PIRC za sliko JEZERO V NEVIHTI. Posebno priznanje žirije je za sliko PODNEBJE dobil  ZDRAVKO PURGAR. Nagradi v  kategoriji »Podnebje« sta prejela NATALIYA GORZA za sliko PAVLINČEK in BOŠTJAN MOČNIK za sliko TIME AFTER TIME. V kategoriji »Blejski kot« sta prejela nagradi DUŠAN TURŠIČ za sliko ŠE BO BLED, ŠE BO ORION NA NEBU ČEZ 1000 LET in MARJANA DIMEC za sliko RDEČI SIJAJ, v kategoriji »Prosta tema« pa NINA ŠPOLAR za sliko GIBANJE in MILENA NEMEC za sliko NEVIDNO ZLO. Nagrada za delo na papirju je bila podeljena MATEJI GAČNIK za sliko POD BLEJSKIM OTOKOM. Pohvale strokovne žirije so prejeli  KATJUŠA HAJDINJAK  za sliko VARIACIJA, CIRIL KRAIGHER za sliko REBER in LUKA MIKLAVŽIČ za sliko BREZBRIŽNOST


Prijazno vabimo vse, da si do sobote, 22. maja 2021 med 16. in 18. uro ogledate razstavo del vseh udeležencev 5. EX TEMPORA BLED 2020.


Slikarsko društvo ATELJE BLED,Zora Završnik Črnologar, predsednica


Oglejte si tudi