DANES
26°C
10°C
JUTRI
21°C
16°C
Oceni objavo

Vseslovensko društvo Šola zdravja

Skupina Ajdovščina deluje že peto leto in je ena izmed 204 skupin, v 81 občinah, ki delujejo po celi Sloveniji. Deluje na prostovoljstvu, na združevanju in širjenju športne rekreacije za starejše osebe. Sedež je sicer v Domžalah.

Telovadimo od ponedeljka do petka med 7.30 in 8.00, na prostem, v vsakem vremenu. Nahajamo se na dvorišču Doma krajanov Ajdovščina, del skupine pa v Žapužah pred krajevno skupnostjo. Trenutno imamo 50 članov, skupina se stalno povečuje. Pomagali smo tudi pri nastanku skupine v Vipavi.

Pobudnik in ustanovitelj vaj '1000 gibov' je dr. Nikolay Grishin, nevrolog in manualni terapevt. Princip je razgibavanje od glave do pete, od lažjih do težjih vaj, od slabše do boljše izvedbe, vse na način, kolikor kdo zmore. Starost ni omejena niti navzdol niti navzgor, saj imamo tudi 80-letnike.

Korajžno so se nam pridružili tudi trije 'fantje', saj kot vemo, se moški težje odločajo za skupinske vadbe. Zato njih še posebej vabimo v našo družbo.

Poleg telesne aktivnosti je naše vsakodnevno druženje dobrodošlo tudi za vzdrževanje socialnih stikov in spodbuda za vzdrževanje zdravega načina življenja. Več o našem delovanju lahko izveste na naši spletni strani: http://solazdravja.com

 

Naš najnovejši član Jože Likar je napisal tudi ljubko pesmico.

 

Šola zdravja

Jaz sem Jože, ki se nič ne obotavlja,

pridružil sem se skupini šole zdravja, 

da bom eleganten in fit,

sem pripravljen dosti naredit.

Res zaupno in med nami,

sva z Martinom blažena med ženami,

gor in dol gibamo s telesi,

pa počepi in poskoki,

poleg migata še roki

in en in dva in tri, prav lepo se nam godi.

Te pol ure hitro mine, 

telovadit zdravo je in prav,

zato bom v šoli zdravja ostal.

Tudi majico z logotipom sem dobil

in se je iskreno razveselil.

 

Hvaležni Jože (maj 2020)

Oglejte si tudi