DANES
22°C
14°C
JUTRI
24°C
11°C
Oceni objavo

Proč z alkoholom

Ajdovsko - vipavsko društvo za pomoč odvisnikom in svojcem pri zdravljenju odvisnosti od alkohola so ustanovili zdravljenci sami med prvimi v Sloveniji pred 43. leti. Glavna naloga našega društva je ohraniti abstinenco in nadaljevanje začetega zdravljenja v bolnišnici ali v kateri drugi ustanovi. Uspešni smo tudi pri odvisnikih, ki se predhodno niso nikjer zdravili.

»Aktivna kritičnost in samokritičnost nas članov in naših svojcev v društvu ima veliko vlogo. Pomembno je, da o problemu, ki nas združuje, naglas spregovorimo. Menim, da nam to uspeva z aktivno udeležbo članov in svojcev na terapevtskih srečanjih, s poglabljanjem znanja in z vzpostavljanjem dobrih medsebojnih odnosov«.

Po končanem bolnišničnem zdravljenju pacienti še eno leto obiskujejo terapevtska srečanja v bolnišnici, zatem pa vlogo prevzame društvo skupaj z usposobljeno terapevtko s področja odvisnost od alkohola. V ajdovsko - vipavskem društvu delujeta dve skupini, v katerih se srečuje veliko število zdravljenih alkoholikov.  Terapevtska srečanja, ki se jih udeležujejo tudi svojci, imamo ob ponedeljkih po uro in pol na skupino. Poleg tega društvo skrbi za strokovna predavanja s področja zdravstva, strokovne ekskurzije po Sloveniji ter sodelovanje z drugimi društvi in klubi zdravljenih alkoholikov s Primorske, Notranjske in z zamejci v Furlaniji Julijski krajini. Pripravljamo tudi rekreativne pohode, družabna srečanja in izlete za člane in naše svojce. 

Cilji našega društva so, da nekdanjega odvisnika od alkohola usposobimo za enakovredno in kvalitetno življenje brez alkohola. Želimo si, da bomo še naprej uspešni in se skupaj borili proti alkoholizmu, ter pomagali ljudem in družinam, ki so potrebni te pomoči. Trudimo se, da  posebno mladim predstavimo naše poglede glede zlorabe alkohola in njegovih posledic.

Leta 2007 smo ajdovsko - vipavsko, novogoriško in tolminsko društvo ustanovili Zvezo društev zdravljenih alkoholikov in še istega leta se vključili v mednarodno združenje WACAT.


40 dni brez alkohola

To združenje klubov zdravljenih alkoholikov med drugimi skrbi za širitev mreže po svetu, za sodelovanje  med društvi in klubi in za poenotenje terapevtskih pristopov pri zdravljenju odvisnosti od alkohola.

AKO IMAŠ TEŽAVE ALI IMA KODO V DRUŽINI Z PREKOMERNIM UŽIVANJEM ALKOHOLNIH PIJAČ, SE OBRNITE NA NAS. RADI VAM BOMO POMAGALI, TAKO KOT SMO POMAGALI SEBI IN MNOGIM DRUGIM.

Obiščete nas lahko vsak delavni ponedeljek od18,00 do 19,30 v Zdravstvenem domu Ajdovščina v učilnici za zdravstveno vzgojo (prvo nadstropje levo). Priporočeno je predhodni individualnem pogovoru s terapevtko, ki je dosegljiva vsak delavnik v času od 13.00 ure do 14.00 ure na tel. Št. 05 3655115.

 

Srečko Uršič, član društva

Oglejte si tudi