DANES
20°C
14°C
JUTRI
22°C
13°C
Oceni objavo

Pregled sezone Budanjskih lokostrelcev

Tudi letos smo Budanjski lokostrelci imeli občni zbor, na katerem smo pregledali delo in uspehe minule sezone, ter začrtali smernice za novo.

Na hitro smo preleteli, kaj vse se je naredilo v preteklem letu, kaj vse se je izboljšalo in kaj bi se še dalo izboljšat ter okvirno zastavili naloge za novo sezono streljanja, tako v dvorani, kot na prostem. Kot glavno nalogo smo si zastavili še nadaljnje urejanje zunanjega strelišča ter dokončanje postavitve dveh prog za poljsko lokostrelstvo: 3D in AH progo.

Klub je v pretekli sezoni tudi precej povečal svoj inventar, kar nam je zelo olajšalo delo pri izvedbi dveh tekmovanj, tako našega že znanega prijateljskega 3D tekmovanja na prostem, katerega dober glas je poletel že preko meja Slovenije, kot tudi druge dvoranske tekme, ki je letos štela za uvrstitev v Slovenski dvoranski pokal.

Ponovno smo tudi izvolili novo, že dosedanje vodstvo. Tako so svoj mandat podaljšali predsednik kluba Erik Bačar, tajnik in 'mojster za vse' Primož Bratina ter blagajnik Gregor Raspor, ki so svoje delo že do sedaj več kot odlično opravljali.

Na koncu smo preleteli najodmevnejše dosežke naših članov, ki jih ni ravno malo. Najbolje so se odrezali naslednji:

- Janja Ferjančič je postala državna dvoranska prvakinja med članicami z golim lokom; v absolutni konkurenci je zasedla odlično 3.mesto; na državnem AH prvenstvu je med članicami z golim lokom osvojila 2. mesto, absolutno pa je bila tretja.

V končni razvrstitvi Slovenskega dvoranskega pokala je osvojila 1.mesto.

- Karin Krapež je prav tako postala dvoranska državna prvakinjaz ukrivljenim lokom; v absolutni konkurenci zasedla tretje mesto; ekipno, še z Danico Krapež in Natali Panič Nardin osvojila 3. mesto; na državnem AH prvenstvu pa je odnesla absolutno tretje mesto.

- Jan Šinigoj in Nina Čermelj sta, vsak v svoji kategoriji,z ukrivljenim lokom osvojila 1. mesto v končni razvrstitvi Slovenskega AH pokala; Jan pa je na dvoranskem državnem prvenstvu osvojil še 3.mesto.

- Franci Ferjančič se je v pretekli sezona znova preizkusil v streljanju z golim lokom in na koncu osvojil 1. mesto v Slovenskem dvoranskem pokalu.

- Barve naših veteranov pa je zastopal Marko Nardin, ki je z ukrivljenim lokom odnesel 1. mesto Slovenskega AH pokala.

- Mitja Turk, veterani dolgi lok, 3. mesto na državnem prvenstvu 900 krogov.

Odličen začetek sezone 2015

14. in 15. februarja je v Kočevju potekalo Dvoransko državno prvenstvo 2015. Udeležilo se ga je kar 16 naših tekmovalcev, ki so se odločno in odlično pomerili s številno konkurenco najboljših lokostrelcev Slovenije.

Kot največji dosežek našega kluba na tem prvenstvu, lahko označimo izjemna uspeha moške ekipe z golim lokom, ter ženske ekipe z ukrivljenim lokom.

Prva, moška ekipa v sestavi Simon Kobal, Matija Slokar in Janja Ferjančič, je streljala tako uglašeno, da je prvi dan v članski konkurenci osvojila 2. mesto, naslednji dan v absolutni konkurenci pa ostala praktično nepremagljiva do samega konca in upravičeno osvojila naslov absolutnega ekipnega državnega prvaka.

Ženska ekipa v sestavi Danica Krapež, Karin Krapež in Katarina Novak, pa je prvi dan osvojila 2. mesto, zablestela pa naslednji dan, ko je po odločilnih shut-off strelih premagala precej močnejšo ekipo in tako osvojila 3.mesto. Ta tri dekleta so tudi pokazala, kako se lahko bron sveti veliko lepše od zlata, saj smo zanje navijali domala vsi v dvorani!

Zelo so se izkazali tudi ostali člani naše posadke:

- Janja Ferjančič je v članski konkurenci dobro streljala in tako prvi dan že tretjič zapored osvojila naslov državne prvakinje med članicami z golim lokom, naslednji dan pa  v dvobojih gladko premagala vso konkurenco in si pristreljala še naslov absolutne državne prvakinje. Poleg tega pa je tudi letos odnesla 1. mesto v skupni razvrstitvi Slovenskega dvoranskega pokala.

1/3



- Jan Šinigoj je v kategoriji dečki, ukrivljeni lok, izboljšal svojo lansko uvrstitev in tako osvojil odlično 2. mesto.

- Luka Bole je prvič sodeloval na državnem prvenstvu in se tudi dobro odrezal. Osvojil je srebro v kategoriji mlajši dečki, ukrivljeni lok. Prehitel ga je le klubski kolega

- Tom Papež, ki je s prvim mestom potrdil dobro formo.

- Tonja Čibej je med mlajšimi deklicami, ukrivljeni lok, odlično streljala in osvojila 2. mesto.

Seveda so vse pohvale vredni tudi vsi ostali dosežki članov:

- Katarina Novak, kadetinje ukrivljeni lok, 4. mesto

- Karin Krapež, članice ukrivljeni lok, 6. mesto

- Matija Slokar, člani goli lok, 7. mesto

- Franci Ferjančič, mladinci ukrivljeni lok, 7. mesto

- Danica Krapež, članice ukrivljeni lok, 8. mesto

- Mitja Turk, veterani dolgi lok, 8. mesto

- Jure Bajc, dečki ukrivljeni lok, 9. mesto

- Enej Slokar, dečki ukrivljeni lok, 10. mesto

- Jakob Krapež, člani ukrivljeni lok, 11. mesto

- Simon Kobal, člani goli lok, 16. mesto

Moramo pa omeniti tudi vse naše navijače, tako iz domačega kluba, kot tudi iz kluba LK Mins Postojna, saj smo vsi skupaj glasno in iskreno navijali drug za drugega. S tem smo dokazali še to, da smo klub, ki drži skupaj, hkrati pa ohranja dobre in prijateljske vezi z ostalimi.

Za naprej si želimo le to, da bi s takimi uspehi nadaljevali ali pa jih celo še izboljšali. Vse to pa je le v naših rokah!

Vse v zlato!

Budanjski lokostrelci

Oglejte si tudi