DANES
25°C
10°C
JUTRI
25°C
12°C
Oceni objavo

Mladi ajdovski nogometaši slavili v Medvodah

V nedeljo, 25. januarja 2015, se je v Medvodah odvijal močan nogometni turnir za selekcijo U-10 (letnik 2005). Prijavljenih je bilo kar 17 ekip, ki so bile razporejene v štiri skupine. Nogometna šola Ajdovščina je nastopala v skupini A, kjer so bile še ekipe Save iz Kranja, Črnuč ter domača ekipa.

Prav vse tekme skupinskega dela so naši fantje zmagali z minimalnim izidom 1:0. V četrtfinalu so se v boju za prva štiri mesta pomerili z ekipo Rakeka. V izenačeni in borbeni tekmi so o zmagovalcu odločali streli z bele točke, po katerih so bili uspešnejši prav naši igralci, ki so se tako uvrstili v polfinale. Tam jih je čakala ekipa Zarice iz Kranja, ki je v četrfinalu nekoliko presenetljivo izločila ekipo Kolpe, lanske zmagovalke turnirja. Polfinale so Ajdovci začeli zelo dobro. Že takoj na začetku so prešli v vodstvo, vendar se igralci Zarice niso predali in ob koncu izid poravnali na 1:1. Vse je kazalo, da bodo o prvem finalistu spet odločali streli z bele točke. V zadnji minuti pa je s pravim evrogolom naši šoli finale priigral Žan-Luka Poljšak, ki je s strelom s sredine igrišča snel pajčevino z gola vratarja Zarice. Drugi finalist je postala ekipa z Medvod, ki je premagala Celjane.

V finalu sta se torej pomerili ekipi, ki sta igrali že v skupinskem delu. Redni del se je končal brez zadetkov in o zmagovalcu turnirja so odločali streli z bele točke. Tu so bili spretnejši in srečnejši prav naši fantje, še posebaj pa se je izkazal vratar Luka Slokar, ki je nasprotnim igralcem ubranil kar tri strele.

1/4



Vratar Luka Slokar je v finalu ubranil kar tri 'penale'

Žan-Luka Poljšak je dosegel izjemen zadetek

Čestitke torej vsem igralcem in trenerju, pa tudi navijačem seveda!

NŠA so zastopali: Luka Slokar (vratar), Nik Štrancar, Tadej Brecelj, Žan-Luka Poljšak, Anže Breščak, Miha Bratina, Žan Kobal in Tristan Vrtovec, trener Andraž Ivanovič.

NŠA, foto Primož Brecelj

Oglejte si tudi