DANES
19°C
14°C
JUTRI
22°C
13°C
Oceni objavo

Meddruštveno tekmovanje Otlica 2017

Smučarski skoki so zimski šport, vendar se aktivnosti v skakalnih klubih odvijajo celo leto. Naši POK-ovci (Predmeja-Otlica-Kovk) pogumno in vztrajno trenirajo ter tekmujejo tudi v poletni sezoni na plastičnih skakalnicah.
Zadnjo soboto v mesecu maju so mladi športniki tekmovali na tekmi Pokala občine Žirov. Ker tudi sami veliko treniramo v Žireh in sodelujemo s tamkajšnjim klubom se tega tekmovanja udeležimo vsako leto. Tokrat prvič tudi v najmlajših kategorijah. Naši tekmovalci tamkajšnjo skakalnico dodobra poznajo in zato niso izostali niti rezultati. V kategoriji dečki do 10 let je Mark Štrancar zasedel 9. mesto, Andraž Velikonja pa 11. mesto. Pri deklicah do 11 let se je Zala Likar povzpela na 3. Mesto, pri dečkih do 11 let pa je Teo Krivec zasedel 8. mesto, Tilen Likar 12. mesto in Enej Komjanc 13. mesto.

V nedeljo 28. maja smo na domači skakalnici na Otlici organizirali tekmo za najmlajše, kjer je tekmovalo sedemnajst pogumnih skakalcev. Skakali so na skakalnici  K-12 m. V kategoriji začetniki do 9 let je Jure Polanc osvojil zlato medaljo. V kategoriji dečki do 9 let je Andraž Velikonja prejel srebrno medaljo, Mark Štrancar je dodal četrto mesto. Zala Likar se je v kategoriji deklice do 11 let povzpela na prvo mesto. Pri dečkih do 11 let je zmagal Teo Krivec. Jaka Leban je prejel bronasto medaljo, Enej Komjanc je bil peti, Tilen Likar in Marko Polanc sta si delila šesto mesto. Športno prireditev je finančno podprla tudi Občina Ajdovščina, praktične nagrade pa so prispevali sponzorji in donatorji.

Tudi prvi vikend meseca junija nismo počivali. Udeležili smo se mednarodnega tekmovanja Revije skokov v Mostecu. Sončna sobota je na zaletišče skakalnice privabila lepo število skakalcev od najmlajših pa do članov  in članic slovenske reprezentance. Tudi naši POK-ovci so se odlično odrezali. V kategoriji dečki do 9 let je Andraž Velikonja zasedel šesto mesto, Mark Štrancar deseto mesto.V kategoriji dečki do 10 let je bil Teo Krivec tretji, v kategoriji dečki do 11 let je zasedel Tilen Likar 28. mesto, Enej Komjanc pa 27 mesto. Zala Likar je pri deklicah do 11 let zasedla 13. mesto.

Na mednarodni tekmi ALPE-ADRIA - otroška poletna turneja štirih skakalnic (INTERNATIONALEN ALPE ADRIA KINDER SOMMER TOURNEE) so se na prvi tekmi letošnje turneje v italijanskem Trbižu pomerili Pokovci s svojimi kolegi iz Slovenije, Avstrije in Italije. Pokal je domov prinesel Jure Polanc, saj je v kategoriji dečki do 9 let prejel bron. Pri dečkih do 11 let je Tilen Likar osvojil 12. mesto, med deklicami do 11 let je Zala Likar osvojila 12. mesto ter Ela Krapež 13. mesto. Marko Polanc je na svoj rojstni dan dočakal prvenec na K-38 skakalnici in postavil svoj osebni rekord ter pristal na 18. mestu. Točke najvišje uvrščenega posameznika iz vsakega kluba in vsake kategorije se seštevajo in skakalni klub z največ zbranimi točkami prejme prestižni prehodni pokal turneje, najboljši posamezniki pa lepe nagrade.

Povezanost tekmovalcev se čuti tudi izven treningov in tekem. K motiviranost in vztrajnosti športnikov pripomoreta poleg staršev tudi trenerja Mitja Velikonja in Matjaž Gostiša.

Večina otrok je letos zamenjalo stare skakalne smuči z novimi, oblekli so nove skakalne drese ter se obuli v nove skakalne čevlje. Komaj čakamo, da bi čim prej zgradili skakalni center doma, na Kovku, kjer bodo bile tri skakalnice, ki bi nam omogočale še kvalitetnejše in boljše treninge ter olajšale delo tekmovalcev, trenerjev in staršev.
MV

Oglejte si tudi