DANES
24°C
12°C
JUTRI
25°C
8°C
Oceni objavo

Pohod skozi zaselke

Letos že petič tradicionalno skozi zaselke krajevne skupnosti Kamnje – Potoče, po starih, že nekoliko pozabljenih poteh

Planinska sekcija Kamnje poleg aktivnosti na Mali gori skrbi tudi za družabnI utrip v kraju. Letos smo že petič povabili krajane na nedeljski popoldanski pohod skozi zaselke krajevne skupnosti.

Da pot ne bi postala dolgočasna, traso, začetek ter zaključek pohoda vsako leto nekoliko spremenimo. Letos smo pohod začeli v Potočah. Četica več kot tridesetih pohodnikov med katerimi so bile tudi družine z majhnimi otroki je krenila skozi vas in se čez Krkočev mostič nad čudovitim breznom podala na vrtovinsko stran v zaselek Grželji. Ta zaselek sicer spada pod Vrtovin, ima pa še vedno določene povezave s Kamnjami. Vrnili smo se v Potoče ter se z južne strani povzpeli na Kukanje. Po krajšem počitku smo nadaljevali pot. Ker je bilo vreme dokaj ugodno smo obiskali vse zaselke in se čez Bojišče podali na zaključek pohoda na Šaulovo brdce, kjer imajo domačini lepo urejen prostor za take priložnosti. Ob dobrotah, ki smo jih prinesli s sabo v nahrbtnikih smo se v prijetnih pogovorih zadržali še pozno v večer.

S pohodom želimo ohraniti poti, ki so povezovale zaselke pa tudi v naši zavesti pojme kot so: Konjska dolina, Boršt, Zdešče, Nadliški, Grac, Krpelci, Poki, Bojunc, itd…

Peti pohod pa vsekakor ni bil zadnji, saj smo se že letos dogovorili, da prihodnje leto začnemo in zaključimo pohod na Kukanjah.

 

Planinska sekcija Kamnje

Foto: M.R.

Oglejte si tudi