JUTRI
24°C
11°C
NED.
25°C
12°C
Oceni objavo

Okrog Triglavskih in Krnskih jezer

Lep je občutek, ko se zjutraj zbudiš ob misli, da si naredil nekaj dobrega zase in za ljudi okrog sebe. Dva čudovita dneva smo ajdovski planinci preživeli v biseru Zlatorogovega kraljestva.
V soboto, 17. avgusta, smo se v zgodnjih jutranjih urah zbrali na avtobusni postaji v Ajdovščini. Bili smo polni pričakovanj, pa tudi dvomov v lastne zmogljivosti, saj smo vedeli, da pot ne bo lahka. 18 planink in planincev PD Ajdovščina se je pod vodstvom planinskih vodnikov Vladimirja Lemuta in Mirka Sobanaodpeljalo proti Trenti, kjer nas je pozdravilo sveže jutro. Ko je jutranje sonce obsijalo vrh Bavškega Grintavca, smo krenili čez planino Lepoč proti Prehodavcem. Po lepo speljani stezi smo v dopoldanskih urah prišli do Zasavske koče. Privoščili smo si krajši postanek, nato pa krenili proti Hribaricam. Pod vrhom smo zavili desno proti prelazu Vrata in nato strmo navzgor na Zelnarico. Trud je bil poplačan s prekrasnim pogledom na Triglav, okoliške vrhove in Dolino Triglavskih jezer. Sledil je spust proti Mali Tičarici in nato čez Štapce mimo Dvojnega jezera do Koče pri Triglavskih jezerih. Po krajšem postanku smo se odpravili proti Domu na Komni, kamor smo že kar utrujeni prispeli v večernih urah. Ob okrepčilu, prijaznih oskrbnikih in sproščenem druženju, nam je večer kar prehitro minil.

Zbudili smo se v prekrasno jutro. Po zajtrku smo krenili proti  planini Govnjač in nato naprej proti Mahavščku in Bogatinu. Od tu nas je pot vodila proti Krnskim jezerom. Ob poti so nas spremljale ruševine vojaških objektov iz 1. svetovne vojne. Po krajšem postanku pri koči smo se spustili proti Lepeni, kjer nas je že čakal avtobus. Utrujeni, a srečni in zadovoljni, smo se odpeljali proti domu.

Vodnikoma Vladimirju in Mirku gre zahvala, da smo se kljub dolgi in naporni poti, polni čudovitih doživetij varno vrnili domov.

Vsi, ki bi si radi ogledali fotografije z dvodnevnega pohoda, kliknite na povezavo spodaj.

Zmaga Kos

Oglejte si tudi