JUTRI
22°C
13°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

Nogometni turnir in mini otroška olimpijada

Konec avgusta smo se člani in članice ŠKTD Kamnje – Potoče odločili, da priredimo športno družabno srečanje za naše sokrajane in prijatelje.

V soboto 20. avgusta smo tako v popoldanskem času na asfaltiranem igrišču v Kamnjah pripravili nogometni turnir, na katerega smo povabili okoliške krajevne skupnosti, prijateljska društva ter znance in prijatelje. Na naše povabilo se je odzvalo 6 ekip, ki so do poznega večera odigrale kar nekaj prijateljskih tekem in se ob tem odlično zabavale. Čeprav je bil turnir bolj družabne in zabavne narave, pa smo vendarle zmagovalni ekipi podelili unikaten prehodni pokal ter pršut, ki nam ga je podarila Mesnica Rovtar. Zmagali so člani ekipe »Veterani Primorja«, ki so v finalu premagali ekipo iz Potoč. Tretje mesto pa so si priigrali mladi rokometaši iz Ajdovščine. Po koncu uradnega dela, pa je sledilo še druženje in zabava.

Že naslednje jutro smo pospravili vse kar je bilo namenjeno nogometu ter pripravili vse potrebno za izvedbo velike »mini otroške olimpijade«. Za otroke od starosti 2 – 12 let smo od 15. ure dalje na igrišču pripravili pester športni program. Na olimpijadi se je zbralo okrog 40 otrok, predvsem iz domače krajevne skupnosti. Za varnost in strokovno vodstvo pa so ves čas skrbele pridne mentorice, članice našega društva. Predstavljeno jim je bilo športno plezanje, katerega so lahko na postavljeni umetni plezalni steni ob spremstvu izkušenega športnega plezalca tudi poizkusili. Sledila je kolesarska dirka po okolici igrišča, najmlajši pa so tekmovali s poganjalčki na postavljenem poligonu. Na igrišču se je otrokom pridružila tudi muca, maskota, ki je skrbela za animacijo. Zatem so razdeljeni v dve starostni skupini po okolišu iskali skriti zaklad, kjer so nenazadnje v skriti skrinji dobili tudi vsak svoje darilce. Druženje se je nadaljevalo ob raznoraznih športnih igrah z žogami, vrvmi ter vodnimi balončki. Svoje spretnosti so preizkusili tudi v štafetnih igrah, kjer so otroci vidno uživali. Za piko na i dogodku pa je poskrbela patrulja iz Policijske postaje Ajdovščina, ki je prišla predstavit svoj poklic. Policista sta otrokom na zanimiv način prikazala svoje delo ter razkazala opremo in orožje, ki ga uporabljajo. Pred zasluženo malico pa se je otrokom in ostalim predstavil tudi plesalec, ki je s svojimi robotskimi gibi prevzel vse prisotne. Ob koncu smo vsem otrokom podelili medalje za svoje sodelovanje ter jih razveselili z iskrenimi čestitkami!

1/2


Glede na udeležbo ter odziv otrok in njihovih staršev, gre naslednje leto pričakovati še večjo in še bolj pestro dogajanje na tem prekrasnem dogodku. Obenem se člani društva zahvaljujemo vsem, ki ste nam pomagali in nas podprli pri organizaciji dogodka.

 

ŠKTD Kamnje-Potoče

Oglejte si tudi