JUTRI
22°C
12°C
ČET.
19°C
15°C
Oceni objavo

Nočna avantura ob polni luni

Športno društvo Slano blato je tretji petek v februarju organiziralo četrti tradicionalni pohod na Mali Golak. Kljub temu, da smo se na dan pohoda zbudili v deževno in oblačno jutro, se je vreme tekom dneva izboljšalo in nam omogočilo izvedbo nočne avanture ob polni luni.

Pred dvorano Edmunda Čibeja v Lokavcu se nas je zbralo 20 pohodnikov, ki smo udobnost kavča in toplino doma zamenjali za svež zrak in hojo po zasneženi naravi. Odpeljali smo se do Predmeje in začeli s pohodom, ki je potekal pod vodstvom Tadeja Slokarja. S pustolovskim duhom in primerno pohodniško opremo smo uspešno osvojili vrh Malega Golaka, kjer nas je pričakala gosta megla in nam zastrla razgled na Vipavsko dolino. Po poti nazaj smo se ustavili še v Iztokovi koči, poklepetali ob kuhanem vinu in toplem čaju ter si obljubili, da se naslednje leto spet vidimo.

V športnem društvu Slano blato se trudimo, da tudi v zimskem času s kratkimi dnevi in dolgimi nočmi ne pozabimo na skrb za telo. Zato si vsako leto vzamemo čas, ki ga kakovostno in aktivno preživimo skupaj na nočnem pohodu. Vabimo vas, da ga naslednje leto doživite z nami tudi vi!

Športno društvo Slano blato

Oglejte si tudi